Sočni i zamamni

Browniesi od kikiriki maslaca dobrodošla su promjena uobičajenim kolačima

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Desert pun dobrih nutrijenata

Najveći svjetski proizvođači slatkiša odavno su prepoznali čari kombinacije kremastog maslaca od kikirikija i intenzivne čokolade. Iako su ovi slatkiši fantastičnog okusa i pravi užitak ako se konzumiraju u umjerenim količinama, dugoročno su i prilično nezdravi.


Šećer je na vrhu dugačke liste sastojaka, na kojoj dominiraju mlijeko u prahu, emulgatori, palmino ulje i drugi nezdravi sastojci.


Oni ne samo da su jeftini za proizvođača, već i na zadivljujući način, gotovo savršeno, oponašaju okus “pravih” sastojaka poput visokokvalitetnih ulja, svježeg mlijeka i sličnog.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Karen Reyment (@karenreyment)



Suprotno tome, ovi browniesi s maslacem od kikirikija napravljeni od samo pet sastojaka višestruko su zdraviji. Prednost ove poslastice je što je ne morate ni peći, a gotova je u tren oka.


To ju čini savršenom i zdravom alternativom za poznate kupovne slatkiše, a mislimo da čak ima još bolji okus. Zabavite se isprobavajući!



Sastojci (za 15 do 20 komada):


  • 100 g crne čokolade
  • 200 g datulja bez koštica
  • 100 g maslaca od kikirikija bez dodanog šećera
  • 4 žlice kakaa
  • 1 prstohvat soli

 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Cookies & Sweets (@cookies_sweets_bakedtreats)



Priprema:


Kalup za pečenje brownie obložite papirom za pečenje. Pažljivo otopite 50 grama čokolade na pari ili u mikrovalnoj pećnici, a zatim ostavite da se malo ohladi.


Datulje sitno nasjeckajte. Stavite ih u blender zajedno s maslacem od kikirikija, kakaom i soli.


Dodajte otopljenu čokoladu i sve miksajte dok ne dobijete kremastu, lagano čvrstu konzistenciju.


Smjesu za brownie ravnomjerno izlijte u kalup i čvrsto pritisnite. Posudu stavite u zamrzivač na 15 minuta. Za dekoraciju otopite preostalu nasjeckanu čokoladu.


Browniese narežite na kvadrate i ukrasite otopljenom čokoladom.