Zdravija verzija grickalice

Recept za hrskavi proteinski čips od luka

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Volite luk? Volite čips? Ovaj recept je savršen za vas!

Neodoljivi su, hrskavi i toliko ukusni da će nestati u tren oka!


Ovaj snack s lukom dobiva dodatnu dozu proteina zahvaljujući posnom siru, koji je niskokaloričan i bogat proteinima. Idealni su za sve koji paze na prehranu, ali žele uživati bez grižnje savjesti!


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Caitlin Latessa-Greene (@starinfinitefood)



Sastojci:


  • 1 luk
  • 1 šalica posnog sira
  • 1 jaje
  • Sol i papar
  • Malo svježeg timijana
  • ½ žličice suhog origana
  • Maslinovo ulje

Priprema:


Zagrijte pećnicu na 200 °C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i ostavite sa strane.


Ogulite luk i narežite ga na kolute. U zdjeli pomiješajte posni sir, jaje, sol i origano dok ne dobijete ujednačenu smjesu.


Prelijte maslinovo ulje po limu za pečenje. Savjet – budite izdašni s uljem jer će čips biti hrskaviji!


Na lim stavite otprilike jednu i pol žlicu smjese od posnog sira i žlicom je oblikujte u krugove veličine kolutića luka.


Na svaki krug smjese stavite po jedan kolut luka i lagano ga pritisnite.


Gornji dio kolutića luka nakapajte još malo maslinovog ulja te začinite solju, paprom i timijanom.


Pecite u pećnici 24-28 minuta dok rubovi ne postanu zlatno smeđi i hrskavi.


Izvadite gotov čips iz pećnice i pustite ga da se nekoliko minuta hladi. Potom ih pažljivo izvadite špatulom i poslužite.