Niskokalorični desert

Božićna krema od kuhanog vina oduševit će i najveće skeptike

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Slatko zadovoljstvo u čaši

Želite li božićni desert koji nema previše kalorija i ne sadrži prerađeni industrijski šećer? Onda bi ovaj recept mogao biti prava stvar za vas! Ova neodoljiva krema od kuhanog vina sadrži vrlo malo ugljikohidrata jer sadrži sirup od datulja umjesto tradicionalnog šećera.


Ne samo da zbog toga ima više hranjivih tvari, nego također, čuva vašu liniju u blagdansko vrijeme. I pored svega, recept je izrazito jednostavan!


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Abigail Flores (@abigailfloreslml)



Sastojci:


  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 6 listića želatine
  • 1/4 limuna
  • 5 kapi ekstrakta vanilije
  • 1 prstohvat cimeta
  • 100 g quark sira (40 % masti)
  • 80 ml crnog vina
  • 60 g sirupa od datulja
  • 1 štapić cimeta

 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Marion 🌸 (@skylermar)



Priprema:


Istucite vrhnje s ekstraktom vanilije i cimetom. Želatinu namočite u hladnoj vodi 5 minuta, zatim je ocijedite i zagrijte u mikrovalnoj pećnici ili u loncu. Limun operite vrelom vodom, naribajte malo kore i stavite u zdjelu sa sokom od četvrtine limuna. Stavite crno vino u lonac sa štapićem cimeta i zagrijte ga.


Tekuću želatinu postupno dodajte u vino uz stalno miješanje. Kad se sve otopi, ostavite da se malo ohladi. Sirup od datulja pomiješajte s quarkom i postupno dodajte u smjesu s kuhanim vinom. Zatim pažljivo umiješajte kremu. Kremu ulijte u male desertne čašice i stavite u hladnjak na najmanje dva sata. Ukrasite prstohvatom cimeta ili komadićima voća i uživajte!