Foto Marko Gracin
povezane vijesti
U riječkom Exportdrvu nedavno je održan tradicionalni “Kvarnerski dan turizma”, čime je Turistička zajednica Kvarnera obilježila je 30 godina svog djelovanja. Na svečanosti su dodijeljene turističke nagrade i priznanja u više kategorija, među kojima i u kategoriji “Čovjek, ključ uspjeha – Djelatnik godine 2024.”
Djelatnica godine na državnoj razini u kategoriji djelatnica hotelskog smještaja je Damira Imširović iz crikveničke hotelske tvrtke “Jadran Hotels & Camps”. Županijsko priznanje za najboljeg konobara otišlo je Draženu Grozdaniću iz restorana “Dida” u Crikvenici.
Selce je dobilo priznanje za 130 godina turizma, a Selčanin Damir Lončarić je dobio priznanje za obnašanje dužnosti predsjednika TZ Kvarnera u periodu od 2001. do 2007. godine.
Održana je ceremonija dodjele titule “Kvarner – Europska regija gastronomije 2026.” te promoviran novi baštinski “Vodič po okusima od mora do gora” uz degustacijsku šetnju po okusima kvarnerskih subregija.
Crikveničko-vinodolska rivijera predstavila se crikveničkim rupicama, koje je pripremao chef restorana “Burin” Nikola Udovičić, kao i vinodolskim smokvenjakom. Na svečanosti je zapjevao Joso Butorac.
– Ove nagrade su dokaz predanosti i truda naših turističkih djelatnika. Crikvenica se ponosno ističe kao jedna od vodećih turističkih destinacija na Kvarneru, a nagrade su zasigurno dodatni vjetar u leđa.
Ponosni smo na svoje dobitnike koji su vlastitim radom i zalaganjem doprinijeli razvoju i promociji turizma u regiji, rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice Marijana Biondić, čestitavši sretnim dobitnicima, a posebno onima s Rivijere Crikvenica.