TZ

Besplatne edukacije za sve ugostitelje Crikveničko-vinodolske rivijere

Robert Šimonović

Ilustracija / Foto Marko Gracin

Ilustracija / Foto Marko Gracin



Turističke zajednice s područja Crikveničko – vinodolske rivijere, gradova Crikvenice, Novog Vinodolskog i Vinodolske općine, organiziraju besplatne edukacije za sve ugostitelje s njihova područja.


Prve dvije edukacije, “Jelovnici koji pobuđuju pažnju” i “Samoniklo bilje u originalnim jelima”, održat će se jedna za drugom u konferencijskoj dvorani (u prizemlju) u Marini Novi u Novom Vinodolskom, i to ovog petka od 11 do 12.30 sati.


Stručnu edukaciju za ugostitelje “Jelovnici koji pobuđuju pažnju” održat će Sanja Živanović iz Obrta za savjetovanje “Mercury Dream”.




Jelovnici su jedan od ključnih elemenata svakog ugostiteljskog objekta jer ugostitelj kroz jelovnike ostavlja prvi dojam na svoje goste. Edukacija nudi informacije kako napraviti sjajan jelovnik, kako ga dizajnirati, koja jela ponuditi i na koji način, kako istaknuti zvijezde jelovnika, koliko ga često mijenjati i dr. Edukacija “Samoniklo bilje u originalnim jelima” održat će se pod vodstvom Renata Kraljeva, hrvatskog Master Chefa i profesora gastronomije.


Ovo vrlo interesantno predavanje će dočarati kako koristiti samoniklo bilje koje raste svugdje oko nas te na koji način temeljem prirode stvoriti novu ponudu uvažavajući zero waste koncept.


Treća edukacija “Analiza, degustacija i posluživanje vina” održat će se u sali za sastanke (pokraj recepcije) u Boutique Hotelu “Esplanade” u Crikvenici 13. prosinca od 10 do 14 sati.


Radionicu vodi Hrvatski sommelier klub (HSK), a polaznici će se upoznati sa sljedećim temama: Proces vinifikacije mirnih i pjenušavih vina; Vinske regije Hrvatske i sorte vinove loze; Kratak pregled legislative o vinu u Hrvatskoj; Analiza vina putem vida, mirisa i okusa; Kušanje bijelih i crvenih vina i Praktični prikaz posluživanja crvenih vina – dekantiranje. Sudionici će dobiti potvrdu HSK o pohađanju radionice.


Edukacije su za sve ugostitelje besplatne, a prijava je potrebna najkasnije do četvrtka u 12 sati na e-mail njihove turističke zajednice.