Ukusan prilog

Zamijenite običan pire onim od cvjetače

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Malo drugačija varijanta

Inače, ako niste znali, pire od cvjetače popularan je prilog jelima u Poljskoj!


Ako vam je malo dosadio klasičan pire, pokušajte ga zamijeniti ovom drugačijom povrtnom varijantom, a ekstra kremast i pun okusa je zahvaljujući kiselom vrhnju i cheddar siru.


Sastojci


  • 1 cvjetača (oko 600g)
  • 15 g maslaca
  • 40 g kiselog vrhnja
  • 50 g cheddara
  • kopar za posipanje
  • maslinovo ulje, za posluživanje

Priprema


Cvjetove i stabljiku cvjetače narežite na komadiće veličine zalogaja. Kuhajte na pari 10 minuta dok potpuno ne omekšaju.


Kuhanu cvjetaču stavite u zdjelu zajedno s maslacem i kiselim vrhnjem i miksajte štapnom miješalicom dok ne postane glatka (to možete učiniti i običnom kuhačom).


Zatim umiješajte sir, dobro začinite i pospite koprom te dodajte malo maslinovog ulja.