Foto: iStock
Čak i okorjeli mesojedi neće se žaliti!
povezane vijesti
Bez obzira na prehrambene preference, vege burgeri su odlična stvar, pogotovo kada su obogaćeni domaćim “pljeskavicama”, odnosno polpetama.
Naišli smo na super recept za polpete od kvinoje koje će odlično pasati uz umak od jogurta i svježeg začinskog bilja.
Čak i okorjeli mesojedi neće se žaliti!
I da, gotove su za svega pola sata tako da će veoma brzo moći biti poslužene za uživanje.
Sastojci
- 2 jaja
- 150 g kvinoje
- 1 luk
- 1 mrkva
- peršin
- 80 g brašna (pšeničnog ili bezglutenskog: slanutak, zob, kvinoja itd.)
- 2 žlicemaslinovog ulja
- 1 žličica curryja
- sol i papar po ukusu
Priprema
Kvinoju kuhajte 12 minuta u kipućoj vodi, isperite je hladnom vodom i ocijedite.
Dok se hladi, ogulite i narežite mrkvu i luk (možete ih i naribati) te ih zapržite u tavi na malo maslinovog ulja.
Potom dodajte curry, nasjeckani peršin, a onda i dodati kvinoju te dobro promiješajte.
Pustite da se smjesa malo ohladi pa dodajte jaja i brašno i ponovno dobro promiješajte.
Od smjese oblikujte kuglice i spljoštite ih.
Možete ih peći u tavi, u fritezi ili u pećnici (deset minuta na 180°C).
Uslast!
Za umakUz ove polpete predlažemo umak koji možete napraviti tako da pomiješate grčki jogurt (jednu čašicu) sa žličicom senfa, malo vlasca i mente, začinite solju i paprom te poškropite s malo maslinovog ulja. |