Marin Pleše / Foto Vila Rova
povezane vijesti
U subotu, 16. studenog, chefovi Roko Nikolić i Marin Pleše udružiti će svoje snage i zajednički pripremati večeru u šest slijedova, u restoranu Vile Rova.
U tom hotelskom kompleksu gostujući Nikolić, predstavljaju nam njegovi domaćini, nagrađen je titulom Velikog chefa sutrašnjice u 2024. godini, a na Krk donosi okuse Dalmacije.
Na otok stiže iz Splita gdje radi kao chef te iza njega stoji bogato profesionalno iskustvo, uključujući rad u toskanskom restoranu Arnolfo, s dvije Michelinove zvjezdice.
Roko Nikolić školovao se za kuhara u Hrvatskoj i Italiji, na jednoj od najprestižnijih škola za kulinarstvo na svijetu – Alma, a pridružuje se chefu Marinu Pleše koji je ove godine proglašen Mladim talentom 2024. od gastronomskog vodiča Gault & Millau.
Oba kuhara imaju kulinarsku viziju usmjerenu na oplemenjivanje i reinterpretiranje lokalne kuhinje. Stoga posjetitelje tog otočnog hotelskog restorana očekuje jedinstveno gourmet iskustvo, tijekom kojeg će uživati u blagodatima okusa i lokalnim sezonskim namirnicama Kvarnera i Dalmacije.
Slow food večera s pogledom na malinskarsku uvalu starta od 18 sati, a broj mjesta je ograničen. Stoga su svi zainteresirani za sudjelovanje u ovom posebnom gastro slavlju pozvani svoja mjesta pravovremeno rezervirati, ističu ponosni organizatori i domaćini tog ljubiteljima gastronomije zasigurno vrlo zanimljivog gastro programa.