Foto: iStock
Ako vas čeka kućno druženje ili se želite počastiti ukusnim ugljikohidratima, spremite ovaj recept
povezane vijesti
Friteze na vrući zrak odlična su stvar jer ber puno masnoća, a i nereda, možete napraviti itekako ukusna jela.
Jedno koje će sve ukućane pozvati za stol je slasni baguette sa češnjakom kojem po želji možete dodati i sir.
Stoga, ako vas čeka kućno druženje ili se želite počastiti ukusnim ugljikohidratima, spremite ovaj recept!
Sastojci
- 2 mala baguetta
- 50 g omekšalog maslaca
- 3 češnja češnjaka, sitno naribana ili zgnječena
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- 2 žlice ribanog parmezana ili zrelog cheddara (po želji)
Priprema
Baguette, zarežite dijagonalno po gornjoj strani u razmacima od 2-3 cm, pazeći da ne zarežete do kraja.
Pomiješajte omekšali maslac, češnjak i peršin da se potpuno sjedine.
Nanesite maslac od češnjaka na zareze baguetta, a zatim pospite sirom, ako ga koristite.
Ako ste zabrinuti zbog kapanja maslaca u fritezu, stavite kruh na list papira za pečenje, zatim ga prebacite u košaru friteze i pecite 8-10 minuta na 180°C dok ne postane zlaćan i hrskav, a sir se ne otopi.
Ovisno o vašoj fritezi, ako je potrebno, produljite vrijeme pečenja.