A tek mirisi...

Napravite neodoljivi baguette sa češnjakom u fritezi na vrući zrak

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Ako vas čeka kućno druženje ili se želite počastiti ukusnim ugljikohidratima, spremite ovaj recept

Friteze na vrući zrak odlična su stvar jer ber puno masnoća, a i nereda, možete napraviti itekako ukusna jela.


Jedno koje će sve ukućane pozvati za stol je slasni baguette sa češnjakom kojem po želji možete dodati i sir.


Stoga, ako vas čeka kućno druženje ili se želite počastiti ukusnim ugljikohidratima, spremite ovaj recept!


Sastojci


  • 2 mala baguetta
  • 50 g omekšalog maslaca
  • 3 češnja češnjaka, sitno naribana ili zgnječena
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 2 žlice ribanog parmezana ili zrelog cheddara (po želji)

Priprema


Baguette, zarežite dijagonalno po gornjoj strani u razmacima od 2-3 cm, pazeći da ne zarežete do kraja.


Pomiješajte omekšali maslac, češnjak i peršin da se potpuno sjedine.


Nanesite maslac od češnjaka na zareze baguetta, a zatim pospite sirom, ako ga koristite.


Ako ste zabrinuti zbog kapanja maslaca u fritezu, stavite kruh na list papira za pečenje, zatim ga prebacite u košaru friteze i pecite 8-10 minuta na 180°C dok ne postane zlaćan i hrskav, a sir se ne otopi.


Ovisno o vašoj fritezi, ako je potrebno, produljite vrijeme pečenja.