Iz minute u minutu

Dragan nam je otkrio kako izgleda jedan pravi ribolovni dan od ustajanja do povratka u krevet

Sunce je već izašlo i bježim natrag da te oganj nebeski ne sagori. S prijateljem u Marini pijem najgori espresso na svijetu, bolji bi bio da su pokupili talog od turske kave i samo procijedili vodu kroz to. Za nagradu kući filetiram ribe...



Dragan Marović je ribolovac koji, kako to mnogi vole reći, pruža punu uslugu, od odlaska u ribolov, ulova, čišćenja ulovljene ribe pa do pripreme obroka od tog istog ulova.


 


I dok neki veći i teži dio posla prepuštaju drugima, Dragan to radi sam, a evo i kako on to vidi:


  1. Ustaneš ujutro u 4:30.
  2. Sat vremena se voziš barkom do pozicije za ribolov.
  3. Izguštaš se na darting silikonca loveći lampuge od oko kilo težine.
  4. Budući da ti svaka druga riba otpada sa udice, psuješ proizvođače ribolovnog pribora jer nikako da naprave jig glavu s velikom i jakom udicom, a da nema preko 5 grama olova.
  5. Intenzivno razmišljaš o tome da pokreneš proizvodnju ribolovnog pribora.
  6. Gledaš u onih 5-6 lampuga u kanti i prolazi te ta želja jer si ipak svakako sretan.
  7. Sunce je već izašlo i bježiš natrag da te oganj nebeski ne sagori.
  8. S prijateljem u Marini piješ najgori espresso na svijetu. Bolji bi bio da su pokupili talog od turske kave i samo procijedili vodu kroz to.
  9. Kući filetiraš ribe, pola u zamrzivač, a druga polovina ide u konzumaciju po principu ‘fish without the chips’.
  10. Sretan kraj ljeta. Sad idemo po lignje.



A za sve koji su izdržali do kraja evo i gratis recept:


  1. Kupite pivo u limenci, samo nemojte neko najgore.
  2. Uspite u dublju posudu polovicu sadržaja limenke i dodajte brašno uz stalno miješanje dok ne dobijete smjesa gustoće poput one za palačinke.
  3. U smjesu dodajte bijeli luk u prahu i začine po volji.
  4. Riblje filete iz prvog dijela posolite i dobro ih uvaljajte u kukuruzni škrob, a onda ih utopite u pivsku smjesu.
  5. Pržite filete u dubljem ulju po 3 minute sa svake strane.
  6. Kad ih izvadite iz ulja pospite ih peršinom.
  7. Od priloga poslužite što god želite, može i u tortilju s majonezom jer ide doslovno uza sve.
  8. Najvažnije od svega, spomenite me lijepo kad budete pripremali ovo jelo.