Počela rekonstrukcija

Opatijska ulica bit će obnovljena do veljače iduće godine

Marinko Glavan

Radove su najavili Dragana Šmitran Babić i Miroslav Badrić / Foto Marko Gracin

Radove su najavili Dragana Šmitran Babić i Miroslav Badrić / Foto Marko Gracin

Promet duž dionice na kojoj traju radovi odvija se izmjenično, jednim kolničkim trakom, uz regulaciju semaforima, ali se vozače usmjerava na obilazni pravac, preko Matulja



 


RIJEKA  Nakon završenih pripremnih radova, danas su započeli radovi na rekonstrukciji Opatijske ulice, u dužini od oko 1.270 metara, na potezu od kružnog raskrižja kod hotela Hilton, do Preluka. Vrijednost projekta obnove prometnice je 585,85 tisuća eura, a sredstva su osigurali Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija. Promet duž dionice na kojoj traju radovi odvija se izmjenično, jednim kolničkim trakom, uz regulaciju semaforima, ali se vozače usmjerava na obilazni pravac, preko Matulja.


Dragana Šmitran Babić, voditeljica Odjela za odnose s javnošću i informiranje Rijeka plusa, istaknula je kako je riječ o prometnici od velike važnosti, ne samo za grad Rijeku i grad Opatiju, već i za mnogobrojne goste koji dolaze na Kvarner.




– Ovom rekonstrukcijom, koja uključuje zamjenu i sanaciju cijelog kolnika, osigurava se sigurno prometovanje ne samo vozača, već i pješaka, s obzirom na to da će se sanirati i cijeli nogostup te zamijeniti dotrajale ograde. Pripremni radovi počeli su prošlog tjedna, nakon čega je izvođač, tvrtka Guste zidine, krenuo s radovima na nogostupu kako bi se u što kraćem roku omogućio pristup kućama duž ulice. Planirani rok za završetak radova je kraj veljače iduće godine, rekla je Šmitran Babić.


Cesta će dobiti potpuno novi kolnik i nogostup / Foto Marko Gracin


U prvoj fazi izvođenja radova na nogostupu neće se prekidati prometovanje dionicom, već će se promet odvijati naizmjenično. Tijekom samoga postupka asfaltiranja kolnika, prometnica će biti zatvorena, a promet će se odvijati obilaznim pravcima. O svim fazama radova javnost će biti pravovremeno obaviještena od strane Rijeka plusa.