Službeni avioprijevoznik

Hrvatski nogometni savez i Croatia Airlines dogovorili nastavak suradnje

Portal Novi list

Marijan Kustić i Stipe Pletikosa/Foto Drago Sopta/HNS

Marijan Kustić i Stipe Pletikosa/Foto Drago Sopta/HNS

Tradicija prijevoza hrvatske nogometne reprezentacije s velikih natjecanja počela je prije 26 godina, u srpnju 1998. godine, kada se izabrana nogometna vrsta u domovinu vratila zrakoplovom Croatia Airlinesa s brončanim odličjem osvojenim na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj



ZAGREB Hrvatski nogometni savez i Croatia Airlines dogovorili su nastavak poslovne suradnje, kojim hrvatski nacionalni avioprijevoznik ostaje službeni avioprijevoznik HNS-a i hrvatske nogometne reprezentacije.


Ugovor o produljenju suradnje na još dvije godine potpisali su predsjednik HNS-a Marijan Kustić i predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić, a potpisivanje je održano u pilotskoj kabini prvog novog zrakoplova Airbus A220, čijim je uključenjem u flotu u srpnju ove godine počela cjelokupna obnova flote Croatia Airlinesa. Potpisivanju ugovora nazočili su i tehnički direktor A i U-21 reprezentacije Stipe Pletikosa i voditelj marketinga HNS-a Ante Cicvarić, a Croatia Airlines predstavljali su i direktor komercijalnih poslova Slaven Žabo, direktorica marketinga Anamarija Jurinjak i rukovoditeljica prodaje Marija Pavić.


HNS i Croatia Airlines tako nastavljaju uspješnu poslovnu suradnju, koja je počela 2018. godine nakon što se hrvatska nogometna reprezentacija vratila u Hrvatsku svečanim letom Croatia Airlinesa sa srebrnom medaljom osvojenom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Dosadašnju suradnju obilježila su još dva iznimna uspjeha hrvatske nogometne izabrane vrste, koja je osvojila brončanu medalju na SP-u u Kataru 2022. godine te srebrnu medalju u Ligi nacija 2023. godine.




“Zahvaljujem rukovodstvu Croatia Airlinesa na čelu s gospodinom Bajićem na iskazanom povjerenju te nas raduje nastavak uspješne suradnje s našim nacionalnim avioprijevoznikom. Zgodna je ideja što ugovor potpisujemo u novom zrakoplovu koji simbolizira obnovu flote Croatia Airlinesa, što je još jedna sličnost s našom reprezentacijom – potrebna su ponekad osvježenja, novi igrači ili novi zrakoplovi, kako biste nastavili s uspjesima i dobrim rezultatima. Nećemo zaboraviti dva trijumfalna leta s Croatia Airlinesom pri povratcima s protekla dva svjetska prvenstva, a ovaj ugovor potpisujemo s nadom, željom i vjerom da ćemo i dalje zajedno uvijek imati mirne i ugodne, a ponekada i slavljeničke letove”, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.


“Tijekom naše dosadašnje suradnje s HNS-om dogodili su se najveći uspjesi u povijesti hrvatskog nogometa i vjerujem da ćemo i u budućnosti zajedno slaviti nova sjajna postignuća hrvatske A reprezentacije. Produljenje suradnje ima i dodatnu simboliku jer se proces uspješnog pomlađivanja reprezentacije događa istodobno s početkom obnove cjelokupne flote Croatia Airlinesa novim zrakoplovima Airbus A220, te se uistinu veselimo novim zajedničkim letovima u najsuvremenijim zrakoplovima nove generacije”, istaknuo je Jasmin Bajić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa.


Inače, tradicija prijevoza hrvatske nogometne reprezentacije s velikih natjecanja počela je prije 26 godina, u srpnju 1998. godine, kada se izabrana nogometna vrsta u domovinu vratila zrakoplovom Croatia Airlinesa s brončanim odličjem osvojenim na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.