BiH

Uhićen mladić u Kalesiji: Prijetio je da će u zrak dići školu i policijsku stanicu

P. N.

Foto Twitter

Foto Twitter

Nakon upućene prijetnje policijski službenici SKP MUP-a TK i PU Kalesija su evakuirali osoblje i učenike u srednjoj i nekoliko osnovnih škola na području Kalesije, kao i zaposlene u policijskoj stanici



Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i OKP PU Kalesija su identificirali osumnjičenika i po nalogu dežurnog tužitelja lišili slobode A.A (22), nastanjenog u Kalesiji, nakon što je telefonski dežurnom službeniku u Policijskoj stanici Kalesija uputio ozbiljne prijetnje da će u zrak dići policijsku stanicu i školu u Kalesiji, javlja Avaz.





Nakon upućene prijetnje policijski službenici SKP MUP-a TK i PU Kalesija su evakuirali osoblje i učenike u srednjoj i nekoliko osnovnih škola na području Kalesije, kao i zaposlene u policijskoj stanici, i obavili KDZ preglede, prilikom čega nisu pronađene eksplozivne ili zapaljive materije.


Nad osumnjičenikom je obavljena kriminalistička obrada, te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predan u nadležnost Tužilaštva.


Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage zbog postojanja osnovane sumnje da je A.A počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. Osumnjičeni će biti ispitan te će nadležnom sudu biti stavljen prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora.