Javnozdravstvena akcija

U srijedu “Ružičasti lukobran” na Molo longu

Portal Novi list



U srijedu, 30. listopada 2024. od 12:00-14:00 sati na Riječkom lukobranu održat će se javnozdravstvena akcija pod nazivom „Ružičasti lukobran – Hodajmo protiv raka dojke“, koja se održava s ciljem podizanja svjesnosti o raku dojke i pružanja podrške svim oboljelim, ali i kao podsjetnik na važnost samopregleda i preventivnih pregleda, priopćeno je iz NZZJZ PGŽ-a.


U sklopu javnozdravstvene akcije predviđena je šetnja Riječkim lukobranom, a svi sudionici i posjetitelji se pozivaju da u znak podrške odjenu ružičasto.


Obilježavanje se održava u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije uz podršku partnera – Primorsko-goranske županije, Doma zdravlja, Medicinskog fakulteta Rijeka, Fakulteta zdravstvenih studija Rijeka, Udruge Srce za nju, Lige protiv raka PGŽ, Matice umirovljenika i Udruge Nada.




NZZJZ PGŽ provodi Nacionalni program otkrivanja raka dojke, a od početka provođenja programa provedeno je sedam ciklusa pozivanja žena na preventivni mamografski pregled.


Trenutno je u tijeku osmi ciklus u kojem se na preglede pozivaju žene rođene od 1973.-1954.


Žene u dobi od 50-69 godina dobivaju poziv na kućnu adresu s točnim mjestom i vremenom mamografskog pregleda.