Igor Hinić

Trener Primorja EB nakon još jednog poraza: “Vidljivo je da smo na planu kvalitete otišli korak unatrag”

Igor Duvnjak

Igor Hinić/Foto V. KARUZA

Igor Hinić/Foto V. KARUZA

Naša prva dva rezultata koje smo ostvarili ove sezone stvorila su malo euforije, ali cijela sezona bit će teška - kaže Hinić



RIJEKA  Pod svodom plivališta na Kantridi Šabac Elixir je zaplivao ka pobjedi protiv itekako pomlađene ekipe Primorja Erste Bank u Premier Regionalnoj ligi, uza sve to, sastav koji je ljetos ostao bez pet vrlo bitnih imena, u nadmetanju s vrlo kvalitetnim gostima bio je lišen pomoći Viktora Tončinića, jednog od ključnih igrača u jatu mladih tića s Kantride, već od prvih minuta bilo je sve izvjesnije da će let završiti porazom.


– Čestitam kvalitetnoj momčadi Šabac Elixira, mi smo loše otvorili utakmicu, ali u principu su je gosti kontrolirali – mogao je nakon svega konstatirati trener Riječana Igor Hinić.


Istina je da njegov sastav zaostatak od četiri gola sveo na minimum, ali pokazalo se da je to bio trenutni zanos, poslije toga su kvalitetniji suparnici opet dohvatili uzde igre. Na upit u čemu je bit ove utakmice i što je proizvelo krajnji ishod, konačna tri gola zaostatka, trener Primorjaša je podsjetio na neke bjelodane činjenice, primjerice, da se puno toga svodi na banalnu istinu o »pokrivanju koliko je širok lancun«.


Od početka




– Nakon raznih utakmica puno ljudi me pita »u čemu je kvaka« nekog rezultata. Kada je o nama riječ, budući da je ovo vrlo ozbiljna liga, igramo s ozbiljnim momčadima. Nije da tu tražim neko opravdanje. Naši se dečki bore, vrijedno treniraju i rade.


Primorje Erste Bank je proljetos napravilo »boom« u jakoj međunarodnoj konkurenciji, toliko da se probilo u finale LEN Euro kupa. Možda je time razmazilo ovdašnje ljubitelje vaterpola, ali svi moraju znati da su sada neka druga vremena. U ovoj sezoni na Kantridi igra jedna sasvim druga, potpuno renovirana, bolje rečeno, znatno mlađa momčad od prošlosezonske koja je ionako bila mlada. Ti nadareni momci pritom u nužnom razdoblju sazrijevanja od samog starta sezone nailaze na sve redom na jake momčadi s renomiranim igračima, koje, naravno, znaju i mogu koristiti raznorazne kvalitete i iskustvo u duelu s Primorjem EB, koje je po tko zna koji put u dugoj povijesti prisiljeno krenuti od početka i stvarati momčad nakon što su otišli toliki oslonci u igri.


Želje


– Ne želim da se ovim mladim dečkima stvara nekakav pritisak, sve zbog rezultata koji smo ostvarili prošle sezone. Vidljivo je da smo na planu kvalitete otišli korak unatrag u ligi koja je, za razliku od prošle sezone, puno jača. Igralo se po drugom sustavu, bili su tu hrvatski klubovi te hercegnovski Jadran, a mi smo bili peti. Sada je tu Primorac s izvrsnom ekipom, kao i četiri srpska kluba. Stoga neka se na momke ne stavlja pritisak. Super je to da nešto želimo, ali da bi dobio na lotu, treba uplatiti što više listića. Igramo u ligi s osam klubova koji spadaju u vrh europskog vaterpola, puno je tu crnogorskih, srpskih i hrvatskih reprezentativaca. Naša prva dva rezultata koje smo ostvarili ove sezone stvorila su malo euforije, ali cijela sezona bit će teška. Sve ovo je dobrodošlo za stjecanje iskustva naših mladih igrača, pritom ćemo težiti biti što bolji. Dečki dobro rade, rezultat to možda ne prati. Trebamo biti strpljivi, ne znači da naši igrači za tri godine neće biti odlični, ništa se ne događa preko noći.