Gospićki boksači uz izvrsne uspjehe i dalje isčekuju svoj ring

Marin Smolčić



Gospićanin Antonio Tomić (49) cijeloga je života strastveni boksač, a ljubav prema ovoj plemenitoj vještini prenio je na sina Andriju(19), studenta II. godine ekonomije.


Pri tome očito nije štedio truda jer je Andrija lani bio državni juniorski prvak u lakoj kategoriji. Trener i otac Antonio je inače iz Jaske, a u Liku je stigao prije 30-ak godina, stvorio je obitelj, skućio se i uvježbao svakako najboljeg ličkog boksača. Ovo je njegova priča.





„U podrumskim dijelovima Kina Korzo u Gospiću još uvijek traju radovi na uređenju prostora za trening. Andrija je boksao diljem Hrvatske i kada smo kazivali da u Gospiću nemamo prostor za treninge niti ring, malo tko bi nam vjerovao.


Dodijeljen nam je prostor u podrumskom dijelu kina i pitanje je dana kada ćemo dobiti ring i onda krenuti s ozbiljnijim radom.



Za ovaj ponedjeljak sam pozvao sve zainteresirane boksače na dogovor kako bismo definirali aktivnosti i raspored treninga. Najavilo nam se desetak djece, plus rekreativci tako da očekujem 30-ak mladih sportaša.


Andrija je trenutno u jeku priprema za viši boksački rang koji bi trebao početi oko Nove godine. Andrija trenutno studira i radi tako da mu je vrijeme odlično ispunjeno“, istaknuo nam je Antonio, trener vrsnog Andrije koji je u zadnjoj sezoni natjecanja imao mnoštvo vrlo zapaženih mečeva. Kroz pripreme bez ringa!