polemika se nastavlja

Kate Winslet otkrila da slavna vrata iz poznate scene “Titanica” zapravo nisu bila vrata

M. Č.

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

O kultnom filmu nerijetko se povlači rasprava je li ''na vratima'' bilo mjesta i za Jacka, no glumica je sada otkrila da je u pitanju nešto drugo

Kate Winslet progovorila je o često raspravljanoj sceni s vratima iz slavnog Titanica — koja, prema njezinim riječima, možda ipak nije scena s “vratima”.


Dok je gostovala u australskoj emisiji The Project i promovirala svoju izvedbu u novom biografskom filmu Ellen Kuras Lee, dobitnica Oscara rekla je da “vrata” prikazana u kultnoj sceni Titanica zapravo nisu bila vrata, već dio seta.


Na pitanje ima li “mjesta na vratima” za glumca Leonarda DiCaprija – čiji se lik  Jack Dawson držao za komad plutajućeg drveta nakon što je brod potonuo – Winslet, koja je glumila Rose Dewitt Bukater, rekla je da je znala da će je “pitati to pitanje.”


,,Pomislila sam, ‘Razbija pitanje o Titaniku , a sljedeće će me pitati za vrata.’ Apsolutno sam to znala”, rekla je Winslet, pa nastavila: ,,Ali, znate, ono što ću reći da je stvarno zanimljivo jest to da ljudi to nazivaju vratima. To zapravo nisu ni bila vrata.


,,To je komad ograde, poput stepenica ili tako nešto, koji se odlomio. Tko zna je li [DiCaprio] mogao [stati] tamo ili ne. Iskreno, nemam nikakve uvide ovdje koje netko drugi već nije pokušao otkriti”, dodala je.




Scena je bila tema rasprava među obožavateljima Titanica i gledateljima filmova još od izlaska filma 1997., a neki obožavatelji na Redditu također su došli do zaključka da krhotine nisu bila vrata i usporedili su ih sa slikom unutrašnjosti broda.


Redatelj Titanica James Cameron također je prethodno naručio znanstvenu studiju kako bi se utvrdilo je li doista bilo dovoljno mjesta za Jacka i Rose na plutajućim ostacima, kada su on i tim znanstvenika odabrali dva dublera kako bi rekonstruirali četiri različita scenarija.


,,Jack bi možda preživio, ali postoji mnogo varijabli”, rekla je prošle godine, dodavši: ,,Mislim da je njegov proces razmišljanja bio: ‘Neću učiniti niti jednu stvar koja bi je ugrozila.'”