SuperSport Prva NL

Antonio Galešić u 84. minuti donio bod Orijentu u Zmijavcima, Krimejčani produžili niz bez poraza

Portal Novi list

Antonio Galešić/Foto M. GALEŠIĆ

Antonio Galešić/Foto M. GALEŠIĆ

Krimejčani su pogotkom naplatili dobro izdanje u nastavku

CROATIA (Z)  – ORIJENT 1:1




ZMIJAVCI  Utakmica 2. kola SuperSport Prve NL: Croatia Zmijavci – Orijent 1:1 (1:0). ŠRC Marijan Šuto-Mrma. Gledatelja: 200. Sudac: Luka Slišković (Zagreb). Strijelci: 1:0 Krizmanić (34′-11m), 1:1 Galešić (84′). Žuti kartoni: Mate Šuto, Arković, Kobidze (Croatia), Muminović (Orijent).


CROATIA ZMIJAVCI: Gudelj, Arković, Čulina, Gec (od 46′ Žužul), Maretić (od 65′ Vrcić), Krizmanić (od 80′ Jug), Marko Šuto, Mate Šuto, Klopp (od 85′ Kobidze), Ivanković, Sidibe.


ORIJENT: Curać, Bodetić, Kovačević (od 46′ Braut), Medojević (od 68′ Li Sirong), Bubnjar, Muminović, Zuliani, Monjac (od 59′ Galešić), Zrilić (od 46′ Faal), Milanović (od 39′ Prpić), Bagadur.




Nogometaši Orijenta nastavili su i na tradicionalno nezgodnom gostovanju u Zmijavcima trend pozitivnih rezultata u posljednje vrijeme. Krimejčani su nakon poraza na Kantridi nanizali pet utakmica bez poraza, odnosno ostvarili su jednu pobjedu i četiri remija zaključno s posljednjim protiv Croatije. Trener Alen Šušnić može biti zadovoljan reakcijom momčadi u nastavku utakmice, odnosno nakon što su se Crveni našli u rezultatskom zaostaku istekom prvoga poluvremena. Krimejčani na kraju mogu žaliti i za preostala dva boda, ponajviše zbog činjenice da su limitirali Zmijavčane na jednu priliku u drugom poluvremenu i da su pritom pokazali veliku želju za izjednačenjem.


Croatija je ostavila bolji dojam u prvih 45 minuta. Gosti su na obnovljenom travnjaku imali problema s organizacijom igre i visokim presingom igrača Croatije. Pogodak je na neki način stigao kao posljedica takvih odnosa snaga na terenu. Noa Zuliani je u 34. minuti neoprezno nadskočio Roka Ivankovića metar unutar kaznenog prostora, a sudac Slišković procijenio da je riječ o prekršaju za najstrožu kaznu. Tomislav Krizmanić je bio siguran izvođač udarca s bijele točke.


Brojne zamjene u gostujućim redovima počele su donositi rezultata sredinom nastavka. Orijent se digao visoko i krenuo pritiskati domaćina. U 66. minuti stigla je najava izjednačujućeg pogotka. Braut je jednu dijagonalu na drugoj vratnici dočekao glavom i vratio na srce kaznenog prostora, a Galešić natrčao i iz dobre pozicije poslao loptu preko gola. U 80. minuti Zmijavčani su prvi i posljednji put zaprijetili nakon vodećeg gola. Vratar Dino Curać je dobro zatvorio bliži kut nakon prodora i udarca Kloppa.


I onda je u 84. minuti organizirani pritisak Orijenta donio poravnanje. Galešić je iskosa sa 14 metara naciljao i pogodio suprotni kut za 1:1. Nekoliko minuta kasnije kombinacija Li Sironga i Faala mogla je donijeti i veliku priliku za pobjedu, no lopta se nes(p)retno odbila i posljednja prilika da se izbjegne remi u dalmatinskom zaleđu otišla je u nepovrat.



Tablice omogućuje Sofascore