Riječka americana četvorka

FOTO Eksplozija na stejdžu i ispred njega. My Buddy Moose u Palachu proslavio 20. rođendan

Danijela Bauk

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Među riječkom publikom našli su se i fanovi koji su na koncert potegnuli iz 500 kilometara udaljenog Bečeja



RIJEKAWaitin’ For Explosion, čekajući eksploziju – e baš tako nekako bilo je u Palachu na slavljeničkoj svirici riječke americana četvorke My Buddy Moose. Slavilo se 20 godina postojanja benda koji od daleke 2004. djeluje u nepromijenjenom sastavu – Luka Benčić, Matko Botić, Ištvan Širola Pišta i Jasmin Đečević – ali i izlazak novog, petog albuma “Into the Grey” objavljenog u suradnji diskografskih kuća Mudri Brk i Izvanredni Diskograf.


Od svog osnutka, My Buddy Moose su gradili reputaciju jednog od najkvalitetnijih “malih” bendova na Balkanu, stekavši vjernu publiku. Njihovu strast prema stvaranju i sviranju glazbe prepoznali su mnogi, stoga ne čudi što se u subotu, u, Riječanima ali ne samo njima, omiljenom Palachu, okupila brojna publika.


Na domaćem terenu istovremeno je i najteže, ali i najlakše nastupiti.


Foto galerija: My Buddy Moose u Palachu Foto: Vedran Karuza




“Najteže je jer doma te svi znaju i ne možeš nikome glumiti, a najlakše je jer doma se osjećaš kao doma, među dragim ljudima koji te prihvaćaju i vole”, reći će moosovci.


I baš to se dogodilo. Publika satkana od obitelji i prijatelja, istinskih fanova među kojima je bila i i ekipica koja je na slavlje My Buddy Moosea potegla na put od 500 kilometara iz dalekog Bečeja, ali i Zagreba, jer tko će dočekati koncertnu promociju u metropoli…


Krenuli su lagano, “Wilderness Years”, “Shine, shine, shine”, “Streets” i kako su se redale pjesme, a dečki zagrijavali, tako se i ona spomenuta eksplozija približavala, a poslovično rezervirana riječka publika na koncertnim favoritima poput “My People” kompletno prepustila i odradila zborski dio.


U regularnom dijelu, moosovci su vješto prošetali kroz 20 godina karijere, pomno izabrali “the best of” listu koja je uključivala pjesme s četiri stara albuma – “My Buddy Moose”, »Wonderful Feeling of Emptiness«, »Shine! Shine! Shine!« i »IV«, ali i stvari koje su se našle na novom izdanju “Into the Grey”, jer kako će priznati, uvijek su im najnovije pjesme i – najdraže.


A onda bis. Prvo obrada “Redemption Song”, pa publici jedna od najdražih “Heartbreak Hotel”, uslijedila je “Bad Day” i onda – “Waitin’ For Explosion”.


Ekspolozija. I na stejdžu, i ispred. Potpuna psihodelija i uživancija. Savršen kraj odličnog koncerta. Savršen kraj obljetničkog koncerta. Baš kako i treba biti.