Premijer liga rukometaša

FOTO Favorit projurio parketom Centra Zamet, Sesvećani napunili do vrha mrežu riječkih rukometaša

Zlatko Horvat

Luka Mrakovčić/Foto V. KARUZA

Luka Mrakovčić/Foto V. KARUZA

Riječani su nakon osam kola i dalje pretposljednji s dvije (domaće) pobjede i šest poraza

Zamet – Sesvete 35:38




RIJEKA  Susret 8. kola Lige A Paket24 Premijer lige rukometaša: Zamet – Sesvete 35:38 (16:21). Centar Zamet. Gledatelja 200. Suci: Kasunić i Nikolovski (Karlovac).


ZAMET: Zena (9), Černeka 2, Vučko 1, Ogurlić 5, Markota, Tomljanović 7 (3), Mrakovčić 5, Viskić, Kezić 1, Ćosić 2, Reljanović, Pikec 9, Marković, Klanac, Lencović 1, Perkov 2.


SESVETE: Perić (3), Hršak, Salaj 1, Jelovčić 2, Dumenčić, Kahlina (6), Tomić 6, Turčić 9 (2), Raužan 5 (1), Šuker 1, Ivanišević 9, Gavrić 5, Godec, Finek, Udovičić, Antunović, Topić.




Isključenja: Zamet 6, Sesvete 10 minuta. Sedmerci: Zamet 3 (3), Sesvete 4 (3). Crveni karton: Jelovčić (Sesvete, 35′).


Sesvećani su projurili kroz Centar Zamet, momčad Igora Vorija, kojem kao trener vratara asistira Ivan Stevanović, napunila je riječku mrežu do vrha u festivalu golova. U prvom dijelu domaći su inkasirali čak 21 gol, na kraju su ih primili 38. Nakon osam kola i dalje su su pretposljednji s dvije (domaće) pobjede i šest poraza. No, pokazali su neke dobre stvari, koje mogu biti od koristi s ostalim ligaškim suparnicima. Sesvećani su upisali sedmu pobjedu i prvi su pratitelji Zagreba u Ligi A.


Domaći su se držali trećinu utakmice. U 12. minuti Tin Tomljanović pogodio je za vodstvo 8:6. No, tada su se gosti uozbiljili, shvatili da nisu došli na izlet. Do 18. minute ostvarili su seriju 1:6 i stekli tri koraka prednosti. Uspjeli su Zamećani preko Lencovića još jednom svesti minus na jedan gol (12:13, 20′), ali tada je krenulo odvajanje gostiju. Jednostavno, domaći u obrani nisu imali rješenja za brzu igru Sesvećana, koji su prelako poentirali. Čak i preko cijelog terena, kada na vratima domaćih nije bilo nikoga.


Sjajna obrana Zene i kontra Ćosića, pa osvojena lopta i sjajan gol Mrakovčića značili su samo minus tri Zameta u 39. minuti (22:25), ali to je značilo samo jedno – da će gosti pristinuti papučicu gasa (23:31, 46′).


Uspjeli su Zamećani još jednom doći na minus tri (33:36), čak je Kezić imao kontru i čisti zicer, ali zatresao je vratnicu. Na drugoj strani Tomić je zabio i to je bio kraj nada za domaće, kod kojih treba izdvojiti raspoloženog Marka Pikeca s devet golova iz deset pokušaja.


Foto galerija: Premijer liga rukometaša: Zamet - Sesvete Foto: Vedran Karuza