Premijer liga košarkaša

Košarkašice FSV-a nakon tri poraza dočekuju KAŽL: “Nema pritiska jer smo mlada ekipa”

Katarina Blažević

Dorotea Brandić/Foto Arhiva NL

Dorotea Brandić/Foto Arhiva NL

Pokušat ćemo ući čvrsto i koncentrirano kako bismo gledateljima mogle pružiti što bolju predstavu protiv splitske ekipe - rekao je Dorotea Brandić



RIJEKA  Košarkašice FSV-a ušle su u negativan niz, nakon pobjede protiv Zadra su povezale tri premijerligaška poraza. Današnja domaća utakmica sa splitskom Košarkaškom akademijom »Žana Lelas« (18 sati) u dvorani »3. maj« dolazi kao velika prilika da Riječanke prekinu niz i vrate se važnim pobjedama.


U prošlom kolu kod Studio Zagreba nije išlo. Tuftan, Brajac i Krakić su morale prije vremena napustiti igru zbog osobnih pogrešaka, a igračice s klupe nisu uspjele nadomjestiti njihov učinak. Sam poraz na kraju nije toliko dramatičan, koliko činjenica da je WABA-ligaš Zagreb prelagano dominirao od starta druge četvrtine pa do samog kraja.


– Odigrale smo čvrstu utakmicu te smo se nažalost u ranijim fazama utakmice same dovele u lošu situaciju jer smo napravile previše osobnih pogrešaka. Nakon što su tri igračice iz prve petorke morale napustiti igru bilo nam se jako teško vratiti. Tri poraza? Nema pritiska jer smo mlada ekipa i tek je početak prvenstva. Nastavljamo se dalje truditi i trenirati – kaže Dorotea Brandić, bek FSV-a i sada već praktički domaća igračica koja je prije gotovo četiri godine stigla na Kvarner iz Siska poslije razornih potresa.




Dorotea se zadržala u Rijeci i FSV-u, a u klubu je postala vrlo važna karika. Danas će sa suigračicama pokušati uzeti dva boda, a dobra je vijest što se ekipi u posljednjem kolu priključila i Amerikanka Morgan Pullins. Teddy Delač, stoga, ima kompletnu ekipu, a njegovim će igračicama puno značiti i podrška u dvorani.


– Pokušat ćemo ući čvrsto i koncentrirano kako bismo gledateljima mogle pružiti što bolju predstavu protiv splitske ekipe. Pozivam sve navijače da nas podrže u što većem broju jer smatram da će nam njihova podrška puno pomoći. KAŽL je kvalitetna ekipa koja ima dva dobra pojačanja. Ističu se Amerikanke Buckner i Williams, one su im jača imena, ali mi ćemo pokušati dati sve od sebe da ih nadigramo i pobijedimo – zaključuje Dorotea Brandić.