Super liga boćara

Boćari Sv. Jakova u Metkoviću otvaraju novu sezonu: “Želja je dohvatiti doigravanje”

Zlatko Horvat

Lovro Šipek/Foto Arhiva NL

Lovro Šipek/Foto Arhiva NL

Stvarno vjerujem da će ovo biti dobra sezona, kao i prošla, te da ćemo napraviti iskorak - kazao je trener Šipek



RIJEKA  Boćari Sv. Jakova danas u Metkoviću otvaraju novu sezonu u Super ligi. Jakovari su odgodili susret prvoga kola u kojem su trebali ugostiti sastav Otoka, a danas u drugoj rundi igraju u Metkoviću protiv istoimenoga domaćina. S obzirom na to da je dva dana uoči početka lige odustala ekipa Vrgorca, nekadašnji Biston, aktualni prvak Hrvatske, s kojom je Sv. Jakov trebao odigrati domaći susret u trećem kolu, Jakovari su prvu domaću utakmicu na Podvežici trebali odigrati tek u petom kolu protiv Pule 23. studenoga. Neće morati toliko čekati jer će 3. studenoga ugostiti Otok u zaostalom susretu.


– Otok dan ranije gostuje u Poreču pa su spojili dvije utakmice – kaže Kristijan Šipek, trener Sv. Jakova.


Prošle sezone Jakovari su izborili doigravanje za prvaka, bili su među prve četiri ekipe.




– Želja je dohvatiti najmanje četvrto mjesto. Tada nam je bilo bitno izboriti doigravanje da bismo izbjegli Ligu za ostanak. No, još nismo bili dorasli Istri, Puli i ondašnjem Bistonu, bili su još prejaki za nas. Sada su se Zrinjevac i Pula dodatno pojačali, tu je Istra, iz koje je Mateo Načinović otišao natrag u Rijeku, bivši Vargon, a mi planiramo da ćemo se s Metkovićem boriti za četvrto mjesto. No, ne možemo isključiti Pazin i Otok jer ne znamo kakvi su jer su novaci u ligi.


Mladi dečki Sv. Jakova su godinu dana stariji i iskusniji.


– Na trenizima su dobri, željni su igre, rada. Jedva čekaju prve utakmice. Stvarno vjerujem da će ovo biti dobra sezona, kao i prošla, te da ćemo napraviti iskorak.


Jakovari su željeli domaće utakmice igrati u Gornjem Kraju, ali to se neće dogoditi.


– Bio bi to nepoznat teren za sve ekipe. Naime, mnogi igrači suparničkih klubova naigrali su se na Podvežici, pogotovo reprezentativci.


Jakovari su se rano ustali, polazak je zakazan za 6 sati, a utakmica je na programu u 15 sati