Superliga odbojkaša

Na Trsatu se igra odbojkaški derbi susjeda na ljestvici, Ivan Vuk najavljuje dobru utakmicu

Katarina Blažević

Ivan Vuk/V. KARUZA

Ivan Vuk/V. KARUZA

Sigurno nam je plus to što igramo na domaćem terenu. Atmosfera je uvijek bitna i puno nam pomaže, ali ovisi i kako protivnik reagira na to - kaže 19-godišnji Zagrepčanin u riječkim redovima



RIJEKA Odbojkaši Rijeke danas (17 sati) će se pokušati vratiti pobjedama nakon što su u trećem superligaškom kolu protiv Marsonije upisali svoj prvi poraz. Momčadi Velimira Liverića danas u Dvorani mladosti zasigurno neće biti lako jer za protivnika ima Mladost Ribola Kaštelu, ujedno i trenutnog susjeda na ljestvici s istim omjerom pobjeda i poraza (2-1).


Protivnik je spoj iskustva i mladosti, slično kao i Riječani, ali Mladost Ribola Kaštela u svojim redovima ima i dominantnog Amerikanca, Williama Andersona. Ipak, riječki su igrači i protiv Marsonije, koja u svojim redovima ima pet inozemnih i kvalitetnih igrača, pokazali da se i s takvima može igrati.


– Marsonia je složila dobru ekipu, ali i mi smo se pojačali. Izgledamo dobro, samo treba još neko vrijeme da se sve posloži. Imamo nekoliko iskusnih imena, Dukića, Ličinu, Lozića… Nisu oni toliko jači od nas. Imali smo svoje šanse za pobjedu, ali jednostavno nam nije bio dan. Kako smo ušli na teren već se vidjelo da je to sve slabije, ali utakmica je bila gledljiva. Nije bilo nekih naših kikseva, već je sve išlo na njihovu stranu. Oni su uglavnom vodili, mi smo pratili njihov tempo i zato nismo stigli do pozitivnog rezultata – kaže Ivan Vuk, koji je sa 16 poena protiv Marsonije bio jedan od efikasnijih igrača na parketu.




Njegova momčad danas ima drugu šansu, ponovo na domaćem terenu.


– Očekujem jako dobru utakmicu s Ribola Kaštelom. Gosti su također kvalitetna ekipa i vidjet ćemo kako ćemo se snaći. Imaju iskusnu postavu, dobrog srednjeg blokera, a općenito zajedno igraju već neko vrijeme. Tu su i mladi igrači, poput Mustapića, te bismo možda taj neiskusniji dio u njihovoj momčadi trebali iskoristiti. Sigurno nam je plus to što igramo na domaćem terenu. Atmosfera je uvijek bitna i puno nam pomaže, ali ovisi i kako protivnik reagira na to.


Vuk će za pet dana proslaviti 19. rođendan. Mladi Zagrepčanin je ponikao u Mladosti, prošlu je sezonu igrao za seniore Trnja, a već je godinama i član mladih reprezentacija Hrvatske. U Rijeci je uz sport spojio i akademske obveze, student je prve godine brodogradnje.


– Super mi je u Rijeci. Dobro sam se snašao jer mi je ekipa odlična, a i fakultet zasad ide dobro. Rijeka je lijep grad, sviđa mi je što je i manji od Zagreba, a sada sam i bliže moru – zaključio je Ivan Vuk.