Nikola Šafarić

Trener Varaždina vjeruje u pozitivan rezultat na Rujevici: “Nećemo odustati od svoje ideje”

Davor Petrović

Nikola Šafarić/Foto PIXSELL

Nikola Šafarić/Foto PIXSELL

S obzirom na način na koji igramo i stil koji gajimo, mislim da ćemo imati svoje prilike - kaže bivši igrač Rijeke



VARAŽDIN Nikola Šafarić, trener Varaždina, tijekom tjedna je razrađivao taktičke zamisli koje bi mu mogle donijeti pozitivan rezultat u sučeljavanju s Rijekom. Na kraju krajeva, to je i suština sporta.


– Očekuje nas vrlo teška i zahtjevna utakmica. Uvijek je teško igrati protiv Rijeke na Rujevici, ali mi smo se dobro pripremali, a naši igrači odlično rade na treninzima. U Rijeku i idemo pokušati izvući koliko se može – tumači Šafarić, koji će opet morati kombinirati novu udarnu postavu.


Naime, na utakmici protiv Gorice, koja je prošlog vikenda Varaždinu donijela pobjedu i povratak na četvrto mjesto SuperSport HNL-a, treći žuti karton dobili su hrvatski U-21 reprezentativac Leon Belcar i Antonio Boršić. Osim toga, Tomislav Duvnjak je tijekom ovog tjedna bio bolestan. Dobru vijest za Šafarića pak predstavlja povratak iskusnog Marija Marine nakon odrađene utakmice suspenzije zbog žutih kartona.




– Vidjet ćemo kakva će biti situacija s Duvnjakom. Nadam se da do utakmice više neće biti nikakvih problema s igračima – kaže Šafarić.


Naravno, i njemu je jasno da Rujevica nije mjesto gdje će se puno klubova osladiti bilo kakvim bodovnim ulovom. S druge strane, pravo na optimizam daju mu ovosezonske izvedbe Varaždina, pogotovo u dosadašnja četiri sučeljavanja s klubovima Velike četvorke. Za početak, Šafarićeva momčad je protiv Rijeke na svom terenu osvojila bod, s time da nije bila podređena. Na Poljudu je uknjižen poraz 1:2, i to nakon vodstva u prvom poluvremenu, a isti rezultat je donijelo i gostovanje kod Osijeka. Dinamo je u Varaždinu uknjižio minimalnu pobjedu, uz dosta sreće. Iako ishodi tih utakmica nisu donijeli puno u bodovnom smislu, statistički pokazatelji jasno govore da je Šafarićeva momčad uglavnom bila ravnopravna.


– Rijeka je uvijek favorit kada igra na svom terenu. Mi smo se dobro pripremili i napravili smo kvalitetnu analizu suparnika. S obzirom na način na koji igramo i stil koji gajimo, mislim da ćemo imati svoje prilike. Nećemo odustati od svoje ideje, tako ćemo pokušati igrati i na Rujevici. Želimo se nametnuti na terenu i stvoriti što više prilika. Vjerujem da ova momčad može napraviti pozitivan rezultat – tvrdi trener Varaždina.