Velški rockeri

Pjesmom „Hiding in Plain Sight“ Manic Street Preachers najvaljuju 15. album u karijeri

T.I.

Foto: Alex Lake

Foto: Alex Lake

Prvi je to album nakon „pandemijskog“ uratka „The Ultra Vivid Lament“ iz 2021. godine koji je dogurao do broja 1 britanske top liste i već 15. album u karijeri benda koji je svoje vrhunce popularnosti doživio krajem prošlog stoljeća



Velški indie rock veterani Manic Street Preachers vraćaju se na scenu poslije četiri godine iskustva s novom pjesmom „Hiding in Plain Sight“ kao najavom novog albuma „Critical Thinking“.


Prvi je to album nakon „pandemijskog“ uratka „The Ultra Vivid Lament“ iz 2021. godine koji je dogurao do broja 1 britanske top liste i već 15. album u karijeri benda koji je svoje vrhunce popularnosti doživio krajem prošlog stoljeća.


Zanimljivost koja se primjećuje na prvu kod nove pjesme melankoličnog indie rock senzibiliteta kakvog su znali evocirati jedni Echo And The Bunnymen je činjenica da je ne pjeva glavni vokalist James Dean Bradfield, već glavni autor u bendu i basist Nicky Wire. Ulogu prvog vokala zadnji put je na nekoj pjesmi preuzeo na albumu „Know Your Enemy“ iz 2001. godine.




Izlazak albuma „Critical Thinking“ najavljen je za 31. siječnja 2024. na etiketi Columbia Records uz koju su vezani od samih početaka, odnosno albuma „Generation Terrorists“ iz 1992. godine.