Mjesec hrvatske knjige

“Porat nad Nehajem”: U senjskoj knjižnici otvorena izložba Ankice Prpić

Dorotea Prpić

Ankica Prpić s ravnateljicom knjižnice Anom Prpić Rogić / Foto Dorotea Prpić

Ankica Prpić s ravnateljicom knjižnice Anom Prpić Rogić / Foto Dorotea Prpić



U sklopu Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižici Senj otvorena je izložba Ankice Prpić pod nazivom “Porat pod Nehajem”.


– Cijelo djetinjstvo autorice i njeno školovanje obilježeno je velikom naklonošću prema likovnom izričaju i slikarstvu. Zbog spleta životnih okolnosti, nažalost nije ispunila svoju želju da ide na likovnu akademiju, no njezin talent nitko joj nije mogao oteti.


Ona ga je brižljivo razvijala i njegovala. Slikanju se intenzivnije posvetila posljednjih nekoliko godina, a mi smo imali priliku u našoj knjižnici već vidjeti njezine radove u sklopu izložbe “Ljepota prirode” – rekla je uvodno moderatorica programa i ravnateljica senjske knjižnice Ana Prpić Rogić.




Izložba “Porat pod Nehajem” donosi 16 ulja na platnu pretežito zavičajne i maritivne tematike.


– Krasne vedute Senja kao i ljepote prirode viđene okom umjetnice osvajaju na prvu. Radovi su koloristički bogati i u svakom od njih nalazimo čaroliju prirode i zavičajnih motiva koji nas okružuju.


Naš Senj je predivan i nije ni čudo da je autorica inspiraciju pronašla upravo u, kako naslov izložbe kaže, portu pod Nehajem – naglasila je ravnateljica.


Okupljenima se obratila i autorica Ankica Prpić, zahvalivši organizatorima i okupljenima i istaknula da će i dalje slagati boje u slike koje joj ispunjavaju srce i dušu.


– Uživajte u bojama mojih slika kao što sam i ja uživala stvarajući ih – rekla je autorica.


Večer je glazbenim nastupima oplemenio Nenad Petković, a izložba će u Gradskoj knjižnici Senj biti postavljena sve do 1. prosinca i može se razgledati u radno vrijeme knjižnice.


Prodajnog je karaktera, a sve informacije o cijenama mogu se dobiti na pultu senjske knjižnice.