TZ

Zagreb se promovira kao pet friendly destinacija, ušli u partnerstvo s Croatia Airlinesom

Portal Novi list

Vlasnicima kućnih ljubimaca na raspolaganju su dodatne pogodnosti i usluge Croatia Airlinesa



Croatia Airlines u sljedeća dva mjeseca pruža dodatnu podršku inicijativi Turističke zajednice grada Zagreba, kojom se glavni grad Hrvatske promovira kao destinacija prilagođena kućnim ljubimcima.


Vlasnicima pasa i mačaka, koji će se tijekom studenog i prosinca na svojim putovanjima koristiti zrakoplovima Croatia Airlinesa, na raspolaganju su posebne pogodnosti i dodatne usluge, a jedna od njih je povećanje broja kućnih ljubimaca koji su dopušteni za prijevoz u putničkoj kabini zrakoplova.


Nacionalni avioprijevoznik u navedenom razdoblju, umjesto dva kućna ljubimca na pojedinom letu, omogućuje prijevoz tri psa ili mačke.




Vlasnicima ljubimaca pritom se nudi 20 posto popusta na uslugu prijevoza psa ili mačke, a na raspolaganju su im i posebni paket-aranžmani s emitivnih tržišta turističke agencije Obzor putovanja, koji uključuju povratne zrakoplovne karte, smještaj u jednom od četiri zagrebačka pet friendly hotela (2, 3 ili 4 dana), kućnog ljubimca te transfer iz zračne luke do grada i obratno. Više informacija o svemu može se pronaći na internetskim stranicama tvrtke.


– Vlasnici kućnih ljubimaca predstavljaju sve značajniji segment putnika u turističkoj industriji, a njihova specifična ponašanja, potrebe i očekivanja oblikuju tržište putovanja na poseban način.


Zagreb je zahvaljujući brojnim zelenim površinama, pet friendly objektima te prijateljskom atmosferom prema ljubimcima, grad u kojem ljubimci mogu uživati jednako kao i njihovi vlasnici.


Zbog toga smo se pridružili inicijativi TZ grada Zagreba, kojom naš glavni grad želimo zajedno učiniti idealnom pet friendly destinacijom na turističkoj karti svijeta – rekao je Jasmin Bajić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa.


Sektor putovanja s kućnim ljubimcima posljednjih godina raste zbog povećane svijesti o važnosti ljubimaca kao članova obitelji i prema nekim istraživanjima dostiglo je milijarde dolara vrijednosti, uz kontinuirani godišnji rast.


U Europi više od polovice kućanstava ima kućnog ljubimca.


Turistička zajednica grada Zagreba prepoznala je ove suvremene trendove i kreirala specijaliziranu web stranicu na kojoj su objedinjene informacije o prednostima Zagreba kao destinacije prilagođene ljubimcima.


– Turistička zajednica grada Zagreba još je na proljeće pokrenula promotivnu kampanju i specijalizirane web stranice, gdje su na jednome mjestu objedinjene informacije vezane uz mogućnosti i obaveze za sve putnike s ljubimcima.


Naime, putovanje s kućnim ljubimcima zahtijeva detaljno planiranje, stoga se na našim stranicama može pronaći popis tzv. pet friendly smještajnih i ugostiteljskih objekata, veterinarskih službi, skloništa, kao i psećih parkova, salona i kulturnih institucija koje omogućuju ulaz kućnim ljubimcima.


Prema istraživanjima, više od 50% putnika diljem svijeta vodi svoje ljubimce sa sobom na odmor te mi je, u tom smislu, posebno drago da smo sada proširili promotivnu suradnju s Croatia Airlinesom, čime, dodatno ističemo naš grad kao prepoznatljivu destinaciju koja pruža dobrodošlicu posjetiteljima s kućnim ljubimcima – rekla je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.