Žiri

Odabrani polufinalisti Nagrade Janko Polić Kamov

Portal Novi list, Hina



Žiri Nagrade Janko Polić Kamov, koja se dodjeljuje za najbolje književno djelo napisano na hrvatskom jeziku, odabrao je deset polufinalista, izvijestilo je u petak Hrvatsko društvo pisaca.


Žiri, u kojemu su Nadežda Čačinović, Irena Matijašević i Edo Popović, odabrao je romane Julijane Adamović “Oče, ako jesi” i Slobodana Šnajdera “Anđeo nestajanja” objavljene u nakladi Frakture te romane Nade Gašić “Četiri plamena, led” i Tatjane Gromače “Gospođa O.” koje je objavio Sandorf.


Među deset polufinalista su i strip Envera Krivca “Osamotne okolnosti”, roman Nebojše Lujanovića “Tvornica Hrvata” i zbirka pjesama Marka Pogačara “Ponoćni glagoli”, objavljeni u nakladi V.B.Z.-a.




U polufinale su ušli i knjiga pjesama Stipe Grgasa “Geografije srca” objavljena u nakladi MeandarMedije te romani Kristiana Novaka “Slučaj vlastite pogibelji” i Tee Tulić “Strvinari starog svijeta”, koje je objavio nakladnik OceanMore.


Uoči dodjele nagrade bit će proglašeno pet finalista, a Nagrada će biti dodijeljena u subotu, 16. studenoga.


Nagradu Janko Polić Kamov ustanovilo je Hrvatsko društvo pisaca 2014. godine, a kriterij odabira prvenstveno je književna izvrsnost. Nagrada istovremeno promiče inovativnost, bilo u stilsko-jezičnom ili u tematskom smislu.