Putokaz da se snovi mogu ostvariti



Cijenjeni navijači, Riječanke i Riječani.


Danas obilježavamo jedan poseban jubilej, 40 godina od jednog od najznačajnijih datuma u klupskoj povijesti, jedne od najvećih pobjeda u povijesti naše Rijeke.


Tog 24. listopada 1984. godine pod stijenama Kantride Rijeka je pobijedila veliki »kraljevski klub«. Te večeri, pod sjajnim reflektorima, pisala se povijest, povijest koja je zauvijek promijenila naš klub i urezala se u sjećanje, ne samo hrvatskog, već i europskog nogometa.




Rijeka je te večeri, kao i kroz svoju dugu povijest, igrala beskompromisno i sa srcem, kako na terenu, tako i na tribinama. Vjerujem da se svi oni koji su bili prisutni na utakmici rado sjećaju tog povijesnog trenutka i da ga i dandanas prepričavaju.


»Slavni Real pao je na Kantridi kao pokošen. Riječani su svojim zvučnim suparnicima održali lekciju, nadigrali ih, strpali ih u mišju rupu«, bile su prve rečenice legendarnog Orlanda Rivettija u izdanju Novog lista 25. listopada 1984., riječi koje su možda najbolje opisale što se te večeri odigralo na Kantridi.


Pobjeda nije bila samo stvar iznimne nogometne vještine, već i stvar zajedništva, strasti i nevjerojatne energije koju su igrači Rijeke crpili iz podrške navijača na punoj Kantridi.


Sve je to dovelo do jednog od najslavnijih trenutaka u povijesti Rijeke. Utakmica protiv Real Madrida uvijek je bila putokaz svima da se snovi mogu ostvariti.


To je ujedno bila i naša misao vodilja od trenutka kada sam postao predsjednik HNK-a Rijeka, misao koja je omogućila i da ostvarimo snove nekoliko generacija navijača Rijeke i osvojimo povijesni naslov prvaka, te dočekamo jednu veliku europsku pobjedu protiv Milana na Rujevici.


Krilatica »Zajedno smo Rijeka!« živi i danas dokazuje uspjehe. Titule osvajača Kupa Jugoslavije, naslov pobjednika Balkanskog kupa ili čuvena pobjeda protiv Real Madrida neki su od trenutaka koji su ostavili neizbrisiv trag na stranicama klupske povijesti i dali nam obavezu i privilegij da nastavimo nadograđivati klub na svim razinama kako bismo ga približili europskom nogometu.


Na kraju, želim zahvaliti svima vama – našim navijačima, koji ste oduvijek bili naša snaga, našim igračima, prošlim i sadašnjim, koji su svojim radom i predanošću nosili ovaj klub na svojim leđima, i svim ljudima koji su dio ove nevjerojatne priče koja traje već desetljećima.


Hvala vam na podršci koju nam pružate, ona je glavni temelj zajedničkog uspjeha.


Vjerujem da će i buduće generacije imati priliku doživjeti trenutke kao što je to bila pobjeda protiv Reala Madrida, Milana i mnoge druge vrijedne pobjede ostvarene kroz bogatu povijest… Sve pod našom poznatom krilaticom.


Krepat, ma ne molat!