Zvijezda "Prijatelja"

Obitelj Matthewa Perryja dala emotivan intervjuu, prvi nakon glumčeve tragične smrti

Sanda Milinković

Matthew Perry / Foto: Reuters

Matthew Perry / Foto: Reuters

Sestra i očuh zvijezde "Prijatelja" progovorili su o njegovoj "nevjerojatno šokantnoj" smrti



Obitelj Matthewa Perryja progovorila je o iznenadnoj smrti glumca nakon godinu dana od njegove smrti, kazavši da je glumac “imao  sposobnost ispuniti sobu svjetlom”.


Perryjev očuh Keith Morrison i mlađa sestra Caitlin Morrison razgovarali su za časopis Hello o šokantnoj vijesti o njegovoj smrti u dobi od 54 godine i o tome kako planiraju nastaviti njegovu ostavštinu.


Zvijezda “Prijatelja” pronađena je u svom domu u Los Angelesu u jacuzziju, nakon što je preminuo od “akutnih učinaka ketamina”. Navodno je koristio drogu za liječenje depresije i tjeskobe.




Keith je kazao da je shrvana njegovom smrću.


“Kada je Matthew  iznenada preminuo, bilo je nevjerojatno šokantno… svatko tko je izgubio dijete reći će vam da, čak i ako ste na neki način spremni na tu mogućnost, to je potresno. Ono što smo odlučili učiniti jest ostati odlučni i pokušati učiniti nešto korisno”, rekao je.


“Imao je sposobnost da sobu ispuni svjetlom”, dodala je Caitlin.


“Kada su ljudi bili u sobi s Matthewom, postojala je ta magnetska energija. Svi su imali samo osmijeh na licu i držali su se svega što je rekao.”


Obitelj se nada da će nastaviti glumčev rad oko pomaganja onima koji se bore s ovisnošću pokretanjem Zaklade Matthew Perry iz Kanade koja ima za cilj “podržati pojedince u prvoj godini oporavka od poremećaja ovisnosti nakon liječenja”.


Caitlin, izvršna direktorica nove dobrotvorne organizacije, objasnila je da joj to pomaže da se osjeća kao da “sjedi kraj Matthewa, radeći s njim svaki dan na nečemu što mu je bilo važno”.


Na web stranici, Caitlin je kazala više o svom velikom bratu, rekavši da će “o sebi uvijek razmišljati kao o Matthewovoj mlađoj sestri — djevojci razrogačenih očiju koja je mislila (i još uvijek misli) da je njezin brat najcool ljudsko biće koje je ikada postojalo”.


Na popisu veleposlanika dobrotvorne organizacije nalazi se kolegica iz Perryjevih “Prijatelja”, Lisa Kudrow i sukreator hit sitcoma, David Crane.


Još u kolovozu, policija je rekla da je postojala “široka podzemna kriminalna mreža odgovorna za distribuciju velikih količina ketamina Perryju i drugima”.