TRADICIJSKA BAŠTINA

Uznapredovale pripreme HKUD-a Široka Kula uoči odlaska u Prag

Marin Smolčić



 


Unatrag nekoliko godina Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo “Široka Kula” iza sebe ima na desetke vrlo uspješnih nastupa, snimili su dva nosača zvuka i bez sumnje dosegli kvalitetu i rejting kao malo koja slična folklorna družina s prostora Ličko-senjske županije.


Ova mlađahna družina u tijeku je priprema za četverodnevno putovanje u Prag od 7. do 10. studenog. Osim razgledavanja znamenitosti prekrasnog grada Praga u Češkoj će društvo iz Široke Kule nastupiti u subotu, 9.studenog, na 37. Međunarodnom festivalu folklora, pjesme i plesa u Pragu.




Na festivalu će se naše folklorne uzdanice predstaviti izvornim nošnjama, pjesmama i plesovima Like te promovirati tradicijsku baštinu ovog dijela Hrvatske. Ovo je društvo gotovo bez stanki u radu tako da osim priprema za veliko putovanje, Društvo se aktivno priprema i za 11. Godišnji koncert koji će se održati u Gospiću krajem studenog. Na prijašnjih deset koncerata tražila se stolica više, što je samo jedan od pokazatelja kvalitete i popularnosti HKUD-a Široka Kula.