glazbena diva

Celine Dion prvi put u javnosti nakon Olimpijskih igara u 2024.

M. Č.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Održala je snažan govor o nadi



Glazbena diva Celine Dion održala je snažan govor o “nadi” dok je predstavljala nagradu Duh života na City of Hope svečanosti.


Tijekom svog govora, pjevačica “My Heart Will Go On” istaknula je da je centar za biomedicinsko liječenje “dobro nazvan” jer rade “puno više od važnih istraživanja koja vode do novih tretmana”.


„Pruža skrb ljudima u najtežim trenucima u najtežim i najizazovnijim trenucima njihovih života. To je tako važno,” rekla je Dion – kojoj je u prosincu 2022. dijagnosticiran sindrom ukočene osobe.




,,Pruža najdragocjeniji sastojak, daje nadu. I znam koliko je to važno”, istaknula je.


Dion je potom rekla da je tijekom “ogromnih izazova” bitno nastaviti s nadom i pozitivnošću.


,,Znam da u našim prekrasnim životima, ispunjenim obitelji, radošću i ljubavlju, možemo biti postavljeni i pred goleme izazove, s velikim testovima vjere i snage”, dodala je.


,,Za mnoge od nas koji ovo doživimo u nekom trenutku, kakva je radost večeras doći zajedno sa svima u ovoj prostoriji kako bismo učinili sve što je u našoj moći kako bismo pomogli u širenju ovog velikog dara nade“, zaključila je naposljetku pjevačica.


Inače, te je večeri Dion izašla kako bi uručila nagradu Spirit of Life Jayu Marcianu, predsjedniku i izvršnom direktoru AEG Presents.


Na web-mjestu organizacije stoji da je cilj njihove godišnje kampanje okupiti umjetnike “kao potporu spasilačkoj misiji City of Hope za pobjedu protiv raka i dijabetesa”.


Ovo pojavljivanje dolazi tri mjeseca nakon što je nastupila na Olimpijskim igrama u Parizu 2024., gdje je pjevala “Hymne A L’Amour” Édith Piaf na vrhu Eiffelovog tornja.


Podsjetimo, Dion je progovorila o svojoj dijagnozu u objavi na Instagramu prije gotovo dvije godine.


,,Nedavno mi je dijagnosticiran vrlo rijedak neurološki sindrom, koji pogađa oko jednog od milijun ljudi”, rekla je tada.


Sindrom ukočene osobe je “rijedak autoimuni neurološki poremećaj koji najčešće uzrokuje ukočenost mišića i bolne grčeve koji dolaze i prolaze i mogu se pogoršati tijekom vremena”, prema John Hopkins Medicine.