Gradonačelnik

Filipović obećao: Od ponedjeljka veći broj polazaka gradskih autobusa Autotroleja

Damir Cupać

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Od ponedjeljka na gradske linije 1,2,4,5 i 8 uvest će se novi polasci



Na Aktualnom satu Gradskog vijeća Rijeke Štefica Jagić Rađa (HDZ) pitala je kako Autotrolej stoji s vozačima, a gradonačelnik Marko Filipović najavio je da će se od ponedjeljka 28. listopada ove godine uvesti na nizu gradskih linija novi polasci autobusa.


Foto galerija: Sjednica Gradskog vijeća Rijeke Foto: Vedran Karuza


– Trenutno je u Autotroleju 250 vozača, a imamo pojačan interes za zapošljavanje s obzirom da su poboljšani materijalni uvjeti zaposlenih.


Od ponedjeljka na gradske linije 1,2,4,5 i 8 uvest će se novi polasci. Na taj način će se smanjiti reducirani vozni red. Točnije, u odnosu na nereducirani vozni red prije svibnja ove godine, imat ćemo devet posto manje polazaka na gradskim linijama.




Cijene karata ostaju nepromijenjene, a od sljedeće godine srednjoškolci će imati besplatan javni prijevoz. Cijene za umirovljenike se neće mijenjati, kazao je Filipović.


Marina Baraća (SDP) zanimalo je što riječki gradonačelnik misli o optužnici Ureda europskog javnog tužitelja i zna li kada će sortirnica u Mihačevoj dragi krenuti s radom.


– Ne mogu komentirati sudske postupke u tijeku. Projekt sortirnice je završen, Čistoća je izabrana za upravitelja i vjerujem da će krenuti s radom do kraja godine.


Kada je riječ o Uredu europskog javnog tužitelja, podržavamo njihov rad, a kakva će biti sudska odluka, vidjet ćemo jer ne mogu takve stvari prejudicirati, pojasnio je Filipović