Punk rock

Trophy Jump slavi desetgodišnjicu rada u Močvari uz glazbene goste iz Mađarske i Velike Britanije

T.I.

Foto: Mario Gregov

Foto: Mario Gregov

Slavljenički koncert zagrebačkih punk rockera obogatit će domaći From Another Mother, Britanci Burnt Tapes, te bend iz Budimpešte Afewyearslater



Zagrebačka punk rock skupina Trophy Jump nastala je na proslavi dvadesetog rođendana jednog od članova benda. Taj isti član je nedavno napunio trideset, što znači da slave desetu obljetnicu projekta koji je počeo kao čista sprdnja, a završio po klubovima diljem svijeta.


Trophy Jump praše brzi, žestoki, ali melodični punk za kakav smo navikli da dolazi sa Zapadne obale SAD-a, negdje na pola puta između ležernih Blink 182 i nešto manje ležernih NOFX. Djeluju u okviru JeboTon kolektiva, među osnivačima bio je i Antun Aleksa, jedna od većih indie rock senzacija u Hrvata u posljednje vrijeme sa svojim projektom IDEM. Osim domaćih pozornica, bend je u deset godina postojanja prokrstario Europom uzduž i poprijeko i stekao određen status na punk karti starog kontinenta.


Na tim koncertima su i stekli dosta prijatelja među kolegama po žanru i neke od njih će publika moći vidjeti na slavljeničkom koncertu Trophy Jumpa u Močvari u subotu. Prvi su Burnt Tapes iz Velike Britanije.




– Kažu da sviraju tzv. regret punk, a mi možemo samo reć da su prejeben bend i još bolji ljudi. Pjevač benda Phil nam je gostovao na pjesmi „Neon Light“, a s njima ćemo nakon ovog giga zagazit i na kraći EU tour. Ispratite ih jer bi jednog dana mogli bit huge – tvrde zagrebački punkeri.


Afewyearslater pak stižu iz bližeg susjedstva, riječ je o punk-rockerima iz Budimpešte. I s njima su Trophy Jump radili, kako kažu „prošli zajedno sve i svašta u zadnjih 5-6 godina“, snimili zajednički split EP koji nikad nije promoviran uživo jer je izbila pandemija koronavirusa.


Listu gostiju na slavljeničkom koncertu zatvaraju zagrebačke snage, bend From Another Mother.


Ulaznice za koncert koji počinje u subotu u 21 h moguće je po cijeni od 10 eura kupiti na stranicama Močvare. Na dan koncerta karte će koštati 13 eura.