Zvezdara Teatar

Riječka premijera predstave “Udovica živog čoveka” 2. studenog u HKD-u na Sušaku

Kim Cuculić

Foto Jakov Simović

Foto Jakov Simović



Riječka premijera predstave »Udovica živog čoveka«, beogradskog Zvezdara Teatra, a iz pera legendarnog Dušana Kovačevića koji ujedno potpisuje i režiju, bit će održana u subotu, 2. studenoga, u 20 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.


»Priča ove tamne komedije je nalik na skoro sve moje drame i filmove. Sadržaj se skriva u samom naslovu ‘Udovica živog čoveka’.


Da li je to moguće? Jeste, ako nekoga sahranimo dok je živ jer vam je nanio veliki bol. I da bi se tako teška drama mogla gledati potrebni su elementi komedije kao kad se pije gorak lijek obložen slatkim okusom«, osvrnuo se Dušan Kovačević.




U predstavi glume Jelena Đokić, Sunčica Milanović, Nela Mihailović, Miodrag Miki Krstović, Anđelika Simić i Dušan Tomić. Scenografkinja je Vladislava Munić Kanington, a kostimografkinja Dragica Laušević.


Karte za ovu predstavu su besplatne i poklon su Srpskog kulturnog društva »Prosvjeta« građankama i građanima grada Rijeke, a u okviru manifestacije Dani srpske kulture.


Besplatne ulaznice moguće je preuzeti na sljedećim lokacijama: blagajna Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, u radno vrijeme blagajne i Ured Vijeće srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije, Ciottina 19, svakog radnog dana od 9 do 14 sati.