Pravo bogatstvo okusa

Indijska juha od rajčice oživit će sve vaše okusne pupoljke

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Idealna i za vegane

Indijska kuhinja poznata je po svojoj raznolikosti i intenzivnim okusima koje stvaraju začini poput kurkume, korijandera, kumina, kardamoma, klinčića i cimeta. Često se kombiniraju za stvaranje dubokih i intenzivnih okusa.


Ljutina igra važnu ulogu i često je stvaraju čili papričice u tipičnim indijskim receptima. Odabrali smo pravi klasik indijske kuhinje, fino začinjenu krem juhu od rajčice. Poslužite uz naan ili rižu za sjajan jesenski obrok.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Food Basket (@foodbasket.creator)



Sastojci:


  • 6 većih rajčica (nasjeckanih)
  • 1 glavica luka (nasjeckana)
  • 2 režnja češnjaka (sitno nasjeckanog)
  • 1 komad đumbira (cca 2,5 cm, naribani)
  • 1 zeleni čili (nasjeckan)
  • 1 žličica sjemenki kumina
  • 1 žličica mljevenog korijandera
  • 1/2 žličice kurkume u prahu
  • 1 žličica garam masala začinske mješavine
  • 1/2 žličice čilija u prahu
  • 1 žlica biljnog ulja
  • 1 šalica povrtnog temeljca (ili vode)
  • listovi svježeg korijandera (za ukras)
  • sol i papar po ukusu
  • malo kokosovog mlijeka (po želji)

 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli @ayamich07



Priprema:


Zagrijte ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri.


Dodajte sjemenke kumina i pustite da krčkaju nekoliko sekundi. Dodajte nasjeckani luk, češnjak i đumbir te pirjajte dok luk ne porumeni. Zatim dodajte nasjeckani zeleni čili, kurkumu, korijander, čili u prahu i garam masalu.


Začine pržite 1-2 minute da puste okus. Dodajte nasjeckane rajčice i kuhajte dok ne omekšaju i raspadnu se.


Ulijte temeljac i zakuhajte.


Smanjite vatru i pustite da lagano kuha. Umutite juhu u pire štapnim mikserom.


Posolite i popaprite. Za kremastiju konzistenciju možete dodati malo kokosovog mlijeka. Prije posluživanja ukrasite listićima svježeg korijandera.