Asim Ugljen

Naš glumac podijelio mučnu priču o dječaku koji mu je maltretirao sina: Jedina stvar koju nasilnici razumiju…

Portal Novi list

Asim Ugljen / Foto Davor Kovačević

Asim Ugljen / Foto Davor Kovačević



Asim Ugljen podijelio je potresnu situaciju koja se dogodila u školi njegova sina. Na svom Facebooku osvrnuo se na vršnjačko nasilje koje je njegov sin Dino doživio u školu, kao i kako se on, kao otac suočio sa situacijom.


Bio je pravi bully


“Na početku njegova osnovnoškolskog obrazovanja Dino je u razredu imao klinca koji je bio pravi bully. Bio je puno veći od svih i mlatio ih je bez milosti. Dineka je iz nekog razloga izbjegavao. Dok ga nije zgrabio. Kada mi je Dino to ispričao, Marta me zamolila da ne napravim s*anje.


Stisnuo sam joj ignore. Sutra ujutro otišao sam s njim do škole, ušao u školu, probali su me zaustaviti, ali i njima sam stisnuo ignore, i nastavio niz hodnik do malog koji je upravo maltretirao neku djevojčicu.




Pitao sam ga je li on taj i taj. Mali je prkosno dignuo bradu i rekao da je. Zgrabio sam ga za majicu i dignuo u zrak te mu rekao da kada sljedeći put stavi prst na moje dijete, da neću tući njega, nego da ću mu svaki put razbiti oca kao vola u kupusu.



Skupile su se učiteljice i domar, kojima je bilo vidno neugodno, ali su mi objašnjavali da se danas stvari više tako ne rješavaju. A onda sam ja njima objasnio da njihov način rješavanja stvari ne funkcionira jer mali mjesecima terorizira cijeli razred, a ništa se nije promijenilo, te da je došlo vrijeme da to riješim na svoj način.


Jedino što nasilnici razumiju


Onda sam ih zamolio da ili pozovu murju ili da mi o**ebu s puta jer s njima neću biti ljubazan kao s malim nasilnikom, jer su oni šutjeli kad je mali šorao moje dijete. Nitko nije pozvao murju, razmaknuli su se da prođem.


Njegov tata nikada me nije nazvao. Mali je nastavio maltretirati sve osim Dineka. Njemu je stalno govorio da poruči tati da ga ne dira.


Nažalost, sila je jedina stvar koju nasilnici razumiju. Zato su sve ove spike oko ovog koji maltretira cijelu školu potpuno krive i neće se riješiti ništa.


Dok institucije stvarno ne poduzmu nešto, proći će toliko vremena da će ti klinci već ići u srednju školu, jer ovo ping-ponganje je klasično iskorištavanje demokracije i korištenje sporosti sustava u rješavanju bilo čega.


Ku*ac bih si prije odrezao negoli dopustio bilo kome da mi se iživljava na djeci ijedne, jedine sekunde. Nema životinje na planetu koja će mirno sjediti dok mu potomče pati. Nisu naši stari bili ludi kad su govorili: ‘Sila Boga ne moli'”, napisao je glumac.