Novi Vinodolski

Staza labirinata u subotu iz Luke Krmpotske

Robert Šimonović

Foto TZ Novi Vinodolski

Foto TZ Novi Vinodolski



Jesenski program nordijskog hodanja i pješačenja pod nazivom “Nordijskim hodanjem po povijesnim šetnicama Novog Vinodolskog” počeo je hodanjem Stazom ribara, a nastavlja se ovu subotu u 10 sati, kad će se hodači okupiti u Luci Krmpotskoj (kod buffeta Forestia) te predvođeni licenciranim vodičima i nakon obaveznih vježbi zagrijavanja krenuti na atraktivnu rutu Staza labirinata.


Staza je lagana, dužine 7,5 kilometara, s predviđenim trajanjem hoda od dva i pol sata. Sudionici će se kretati atraktivnom rutom: Luka Krmpotska – Omar (staklena kapelica) – kamena cisterna – labirinti – Velika Sviba (848 m nadmorske visine) – Luka Krmpotska.


Kao i uvijek, organizatori su se pobrinuli da svi sudionici dobiju na korištenje štapove za hodanje, uz napomenu da se svi zainteresirani za sudjelovanje mogu prijaviti na mjestu okupljanja. Sudionici u programu sudjeluju na vlastitu odgovornost, a organizatori im preporučuju da ponesu dovoljnu količinu vode, kao i da svoju odjeću i obuću prilagode vrsti programa.




Kako ističu, ovu atraktivnu stazu ljubitelji hodanja ne bi trebali popustiti jer u punom sjaju pokazuje potencijale aktivnosti u prirodi Novog Vinodolskog i njegove okolice, a uživanje u panorami i pejsažima je za ovo područje dobro znano.


Program nordijskog hodanja i pješačenja organizira TZG Novi Vinodolski u suradnji s KŠR-om Gorovo i Nordic Walking Teamom Opatija.