"babygirl"

Nicole Kidman objasnila zašto je morala napraviti pauzu tijekom snimanja erotskih scena

M. Č.

Reuters

Reuters

U novom filmu tumači moćnu izvršnu direktoricu koja ugrožava svoju karijeru i obiteljski život aferom



Glumica Nicole Kidman objasnila je zašto je morala raditi pauze tijekom snimanja scena seksa za svoj nadolazeći film Babygirl.


Drama, koju je režirala Halina Reijn, prati moćnu izvršnu direktoricu koja ugrožava svoju karijeru i obiteljski život aferom s mlađim pripravnikom.


Kidman glumi uz Antonia Banderasa, koji tumači njezinog supruga te Harrisa Dickinsona, koji glumi zaposlenika koji joj okreće život naglavačke.




U razgovoru za The Sun , Kidman je otkrila da je izvođenje scena s Banderasom i Dickinsonom na trenutke postalo prenapeto.


,,Postojala je ogromna količina dijeljenja i povjerenja, a zatim i frustracija. Bilo je kao ‘Ne diraj me’”, rekla je.


,,Bilo je trenutaka kad smo snimali kad sam rekla: ‘Ne želim više doživjeti orgazam. Ne prilazi mi. Mrzim ovo raditi. Nije me briga ako me više nikad u životu ne dodirnu! Dosta mi je'”, nastavila je.


,,Bila sam toliko prisutna cijelo vrijeme da mi je to bilo gotovo poput burn outa”, dodala je.ž


Dobitnica Oscara dodala je da ju je ovaj “seksualno nabijen” projekt prvobitno privukao jer je to bilo “područje u kojem [nikada] prije nije bila”.


,,Uvijek sam bila u potrazi kao glumica”, objasnila je, dodavši: ,,Uvijek sam kao, gdje još nisam bila? I što mogu istraživati ​​kao ljudsko biće? A ovo je područje u kojem nikad nisam bila.”


Inače, Kidman je već dobila priznanje kritičara za svoju izvedbu u Babygirl nakon premijere filma na Venecijanskom filmskom festivalu, gdje je nagrađena kao najbolja glumica.


Pišući iz Venecije, Geoffrey Macnab iz The Independenta rekao je o njezinoj izvedbi: ,,Svi smo vidjeli Kidman u TV dramama kao što su The Perfect Couple i Expats, gdje je izvodila uspješne, ali pomalo ukočene i uglađene izvedbe. Ovdje ona kopa mnogo dublje.”


,,Reijn je jedna od najcjenjenijih nizozemskih glumica, dobro poznata po svom radu s kontroverznim Ivom van Hoveom”, dodao je o redateljici, pa nastavio: ,,Ona izaziva najbolju Kidmaninu izvedbu u godinama kao svojeglave, žestoko neovisne poslovne žene čija se seksualna podložnost nikada ne čini kao slabost. Film koji je mogao skliznuti u voajersku predusretljivost umjesto toga je duhovit, subverzivan i emocionalno otkriva.”


U izjavi redatelja u Veneciji, Reijn je rekla da afera u srcu Babygirl omogućuje likovima Kidman i Dickinson “da odigraju svoju zbunjenost oko moći, spola, dobi, hijerarhije i iskonskog instinkta.


Babygirl izlazi u kina 10. siječnja 2025.