Liga prvaka

Druga večer Lige prvaka donosi šlager u Barceloni, Hansi Flick dočekuje bivšu momčad

Davor Petrović

Robert Lewandowski/Foto REUTERS

Robert Lewandowski/Foto REUTERS

U Münchenu sam proživio izvanredne trenutke, ali sada sam oduševljen i sretan zbog navijača Barcelone koji nas prate s puno strasti. Očekuje nas komplicirana i zahtjevna utakmica - kaže Flick



BARCELONA  Uz dužno poštovanje prema svim ostalim klubovima, jasno je da šlager večerašnje ponude u Ligi prvaka predstavlja utakmica Barcelone i Bayerna. Za početak se dovoljno sjetiti da je Hansi Flick prije četiri godine stavio svoj trenerski potpis na jednu od najvećih pobjeda Bavaraca u povijesti. Bilo je to u doba histerije zbog pandemije, kada se završnica Lige prvaka igrala u Lisabonu, a Bayern je u četvrtfinalu pregazio Barcelonu 8:2. Danas, pak, Flick na suprotnoj strani dočekuje klub koji ga je lansirao među trenersku elitu.


– Bayern je nešto posebno u mom životu. To je odličan klub za koji me veže puno prijateljstava i poznanstava. U Münchenu sam proživio izvanredne trenutke, ali sada sam oduševljen i sretan zbog navijača Barcelone koji nas prate s puno strasti. Očekuje nas komplicirana i zahtjevna utakmica jer ovo je Liga je prvaka i tu igraju samo najbolje momčadi. Naši navijači mogu vjerovati da ćemo dati sve od sebe za pobjedu – govori Flick iz srca Katalonije.


El Clasico


Naravno, i poručuje da će njegova momčad pružiti svoj maksimum na travnjaku. Kako večeras, tako i u subotu kada se u Madridu igra El Clasico




– U Barceloni se jako dobro osjećam i potpuno sam fokusiran na budućnost. Želim da budemo dobro pripremljeni za sve što nas očekuje. Važno je da svi zajedno radimo i dosegnemo ono što nastojimo postići. Želimo pobijediti Bayern, a za to moramo izvršiti pritisak na suparnika i pokušati griješiti što je manje moguće – dodaje Flick.


Idol


Jedan od igrača koji vrlo dobro pamte dane provedene u Münchenu pod stručnim vodstvom današnjeg trenera Barcelone je Joshua Kimmich koji se tada u potpunosti afirmirao kao vrhunska igračka vrijednost.


– To razdoblje pamtim po lijepim trenucima i trofejima. Hansi Flick nam je vratio samopouzdanje. Čvrsto je vjerovao u našu momčad dok su drugi imali puno dvojbi. S njim smo opet dobili dinamiku uspješnog nogometa kad nitko nije mislio da smo to u stanju postići. Što se tiče Barcelone, mogu reći da me na neki način obilježila. Xavi je bio moj idol kada sam bio mali dječak. Tu je i Pep Guardiola s tiki-takom, kojom je uspijevao dominirati nad suparnicima. Sada je tu Flick, ali mi smo pozitivnom nizu i igramo dobar nogomet. Što je najvažnije, odlično se osjećamo. Svi znamo da se trofeje može osvajati samo ako se pobjeđuju ovakve utakmice. Mi vjerujemo u naš način igre i sigurni smo da se nalazimo na dobrom putu – zaključio je Kimmich.


 Raspored


Danas (18.45): Atalanta – Celtic, Brest – Bayer, danas (21): Atletico Madrid – Lille, Barcelona – Bayern, Benfica – Feyenoord, Manchester City – Sparta Prag, RB Leipzig – Liiverpool, Salzburg – Dinamo, Young Boys – Inter.


 



Tablice omogućuje Sofascore