U ČETVRTAK

“LP Rock – Radosni eliksir za pomlađivanje”: Otvorenje izložbe na postamentima na Korzu

Marko Dobrecović

U povodu deset godina njezina postojanja, autor Velid Đekić pripremio je biografski portret Udruge. Izložbu koja će biti otvorena do 5. studenog oblikovao je Mladen Stipanović, a za prijevod teksta zaslužna je Neda Devčić



U godini u kojoj obilježava deset godina postojanja, Udruga LP Rock poziva vas na izložbu »LP Rock – Radosni eliksir za pomlađivanje.«


U povodu obljetnice autor Velid Đekić pripremio je biografski portret Udruge riječkih rokera šezdesetih godina koji će ovog četvrtka u 11 sati zasjati na gradskim postamentima na riječkome Korzu. LP Rock poziva vas da nazočite otvorenju izložbe, a ona ostaje otvorena do 5. studenog.


– Priča je čudesna. U njoj godine rade za nas i što smo stariji, to smo u njoj mlađi, slikoviti opis izložbe što stoji u pozivnici golica zanimanje za dvadeset postera koji su dobili svoje mjesto u izložbi.




Udruga za cilj ima upoznati širu javnost sa svojim djelovanjem u posljednjem desetljeću. Osnovana 2014. godine, udruga je organizirala koncerte i zabave, čuvala riječki rock, kao i u zlatnim godinama, kada je grad vibrirao pod rokerskim rifovima.



Članovi udruge na koncertu, Foto: Ana Križanec

Razvoj, povijest i sociološka uloga udruge LP rock bit će prikazani duž najpoznatije riječke šetnice, a plakate će pratiti tekst na hrvatskom i engleskom jeziku koji će podcrtati prizore koji vrijede više od tisuću riječi. Uz autorstvo Velida Đekića izložbu je oblikovao Mladen Stipanović, dok je za prijevod teksta zaslužna Neda Devčić.


Članovi udruge su glazbenici, intelektualci grada te prijatelji riječkog rocka. U godinama djelovanja udrugu krasi i humanitarni karakter, a više o njezinu značaju uime udruge LP Rock kazala je Antonija Keš.


– Uz mnoge aktivnosti koje je Udruga provela u povodu desete obljetnice, ovom izložbom široj javnosti želimo predstaviti što udruga doista znači. Na tim plakatima prikazan je naš razvoj; naša povijest te uloga koju udruga LP Rock ima u ovome gradu, posebice za generacije 50+, 60+ i starije. Naša najveća zasluga jest što smo ljude starijih generacija potaknuli na stvaralaštvo i na izvođenje glazbe.


Naši članovi su izvukli svoje stare instrumente, aktivirali su se i stvaraju novu glazbu. Naši su bendovi iznjedrili više od 25 novih skladbi. Usto, bilježimo 18 aktivnih bendova gdje imamo i mlade snage. Glazbene večeri na botelu Marina turistički su brend ovog grada za koji je vezano i naše ime. To je jedini plesnjak sa živom starijom rock glazbom u Rijeci i okolici, navodi Keš.