Superscript Title: Nakladnička kuća Leykam international

U Hrvatskoj se po prvi put organizira Festival suvremene austrijske književnosti

Kim Cuculić



ZAGREB – Nakladnička kuća Leykam international u suradnji s austrijskim veleposlanstvom, Austrijskim kulturnim forumom, Ministarstvom kulture i medija te drugim partnerima ove godine prvi put organizira Festival suvremene austrijske književnosti, koji će se održati od 23. do 25. listopada u Zagrebu i Karlovcu. Na Festivalu će se predstaviti mahom predstavnici mlađe i srednje generacije austrijskih autorica i autora te prijevodi njihovih djela na hrvatski.


Sudjeluju Kaska Bryla, Margarita Kinstner, Julya Rabinowich, Johanna Sebauer, Judith W. Taschler, Dominik Barta i Ernst Strouhal. Otvorenje je danas u 18 sati u Austrijskom kulturnom forumu u Zagrebu. Bit će otvorena izložba »Struggle & Contemplation«, a u glazbenom dijelu programa sudjeluju Domagoj Leljak i Pavle Miljenović.


U Zagrebu će 25. listopada biti održan okrugli stol na temu »Što je nama austrijska književnost danas? Obiteljske kronike, generacijski sukobi, identiteti«, a moderatori su Manfred Müller i Milka Car.




Izdavačka će kuća Leykam International u 2024. godini, već tradicionalno, promicati austrijsku kulturu u Hrvatskoj u obliku intelektualnog i kulturnog transfera te na taj način ojačati kulturne odnose između Austrije i Hrvatske. Sada


Leykam International organizira i Festival suvremene austrijske književnosti. Uz predstavljanja knjiga, u suradnji s prevoditeljima i prevoditeljicama te profesorima i profesoricama s Odsjeka za germanistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu, moći će se posjetiti i kreativne i tematske radionice pisanja te panel-rasprava koju će moderirati Manfred Müller.