Ogled trećeg kola Lige prvaka počinje u 21 sati, a Bjelica neće sjediti na trenerskoj klupi Dinama već na tribinama. Naime, morat će odraditi kaznu s prošle utakmice kada je pocrvenio protiv Monaca. U tom zagrebačkom susretu Dinamo je osvojio prvi bod u Ligi prvaka odigravši 2-2. Prije toga je teško poražen kod Bayerna na minhenskoj Allianz Areni 2-9.


„Posljednjih dana smo se pokušali oporaviti od zadnje utakmice. Osvježili smo se, kod nas je dobra atmosfera i očekujem dobru utakmicu u Salzburgu. Suparnik je kvalitetan iako u zadnje vrijeme ne ostvaruje dobre rezultate. Salzburg je oduvijek bio mlada momčad s nekoliko iskusnih pojedinaca. Sada te iskusne igrače nemaju. Kako god, očekujem izuzetno dobrog i motiviranog suparnika, jer je u pitanju momčad koja ima veliku vrijednost“, rekao je Bjelica.




Salzburg je i dalje na nula bodova u Ligi prvaka, a austrijska momčad još nije postigla ni pogodak. Prvo je poražena od Sparte u Pragu 0-3, a potom na domaćem terenu od francuskog Bresta 0-4.


„Prije naše utakmice protiv Monaca ta je momčad bila u velikom, pobjedničkom nizu, pa smo imali vrlo dobru šansu slaviti. Taj loš niz Salzburga ništa ne mora značiti. Osobno vjerujem da moj Dinamo u svakom ogledu Lige prvaka može napraviti nešto pozitivno. To očekujem i ove srijede u Salzburgu. Za uspjeh ćemo morati naporno raditi, energetski biti na visokoj razini i koristite prilike koje stvorimo“, izjavio je Bjelica te se okrenuo situaciji u vlastitoj momčadi.


„Probleme s ozljedama imaju vratar Nevistić i Bruno Petković. U boljoj situaciji je Nevistić koji će vjerojatno braniti. Petković neće startati, možda tek uđe tijekom susreta. Najradije bih volio odmoriti ga, jer nas i kasnije čeka težak ritam utakmica. Vidjet ćemo i kako će se odvijati utakmica u Salzburgu. Ne brinem se, imamo kao zamjenu Kulenovića i znam da se on na pravi način može suprotstaviti obrani Salzburga“, naglasio je trener hrvatskog prvaka te zaključio.


„Pogledali smo dosta utakmica Salzburga i neke uistinu mogu zavarati. U porazu od Bresta 0-4 sve je moglo bitno drugačije završiti. Salzburg je bio opasan“.


Uz Bjelicu na konferenciji za novinare bio je i igrač Dinama Stefan Ristovski.


„Moramo pokazati da vrijedimo u ovom susretu. Igramo protiv jedne od mlađih momčadi u Ligi prvaka i bit će teško. Mislim da naše iskustvo neće biti ključno. Ovo je Liga prvaka i nema velikih razlika. Očekujem i fizički tešku utakmicu, kao i podršku naših navijača što nam treba biti motiv više“, naznačio je Ristovski.