Osijek je bio na rubu ispadanja jer je do 84. minute gubio 0-1. Pogodak za Slavoniju, člana četvrtog ranga hrvatskog nogometa, postigao je Tvrtko Janković u 62. minuti. U samoj završnici je Osijek napravio preokret zabivši dva gola u dvije minute. Prvo  je Filip Živković izjednačio u 84. minuti, dok je Marko Soldo samo minutu kasnije zabio za 2-1.


Prvu veliku priliku na susretu Osijek je imao u 10. minuti kada je Jakupović pogodio okvir vrata. Četiri minute kasnije zatresla se domaća mreža. Strijelac je bio Jelenić, ali je pogodak poništen zbog prethodnog zaleđa.




Razlika u kvaliteti je bila vidljiva, ali isto tako se Slavonija odlično branila te je sve do kraja prvog poluvremena spriječila Osječane u kvalitetnim naletima. Tek u 41. minuti Osijek je imao novu odličnu šansu, ali je tada Pušić iz blizine bio potpuno neprecizan.


Na startu drugog poluvremena nova šansa za Osijek, ali i tada su gosti ostali bez vodstva. Jakupović je pucao iz blizine, ali je na mjestu bio vratar Slavonije Petković. Imali su tada šanse Omerović i Hernani, a potom je uslijedio šok na drugoj strani u 62. minuti.


Martinović je probio lijevu stranu, ubacio u šesnaesterac gdje je Janković uklizao i pogodio za veliko slavlje domaćih navijača i 1-0 Slavonije. Tek po primljenom pogotku Osijek je na pravi način pritisnuo suparnika. U 66. minuti je sve sam napravio Hernani, ali je naciljao gredu. Uslijedili su udarci Pušića i Solde iz dobrih situacija, ali i te nalete je Slavonija izdržala, kao i šansu iz 76. minute. Omerović je išao sam na domaćeg vratara, ali kao pobjednik je i iz tog duela izašao Ivan Petković.


Sve do 84. minute Slavonija je vodila, a onda je za manje od 100 sekundi uslijedio potpuni preokret. Prvo je u 84. minuti izjednačio Filip Živković koji je nakon kornera dočekao loptu na drugoj vratnici i glavom pogodio za 1-1. U idućem napadu pucao je iskosa Marko Soldo i precizno naciljao suprotni kut za 2-1 i ipak slavlje velikog favorita iz Osijeka.