RPLP

FITKOZala za zdraviji život: Šumski okoliš OŠ Kozala obogaćen s tri nove sprave

Ingrid Šestan Kučić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza



Šumski okoliš OŠ Kozala obogaćen je s tri nove sprave za vježbanje s gumenom podlogom, čije je postavljanje realizirano u okviru projekta FITKOzala.


Riječ je o projektu koji je ostvaren kroz Riječki program lokalnog partnerstva, a kako je na današnjem svečanom otvorenju istaknuo ravnatelj OŠ Kozala, Mladen Župan, ta je škola već tri godine u tom programu.


Foto galerija: Projekt FITKozala Foto: Vedran Karuza


– Projekt FITKOzala je nastavak uređenja šumskog prostora oko naše škole. Prije tri godine kroz program lokalnog partnerstva napravljena je Učionica u prirodi u sklopu koje su postavljene klupe i stolovi.




Potom je postavljen šah na otvorenom, a škola je dobila učionicu u prirodnom okruženju za razne oblike nastave. Kada obnovimo i školska igrališta, imat ćemo reprezentativan prostor u srcu Kozale, kazao je ravnatelj.



Uređeno okruženje škole, osim učenika i učitelja, za odmor, šetnju i druženje koriste i ostali stanovnici Kozale pa će tako i novopostavljene sprave služiti svim građanima, jer namjera je projekta FITKOzala potaknuti građane i učenike škole na aktivan i zdrav život te, u suradnji s Mjesnim odborom Kozala, unaprijediti povezanost lokalne zajednice kroz organizaciju sportskih aktivnosti.



OŠ Kozala izravno je otvorena prema lokalnoj zajednici, organizira sudjelovanja u radionicama za lokalne vrtiće, organizira projekcije animiranih filmova u suradnji s Udrugom Smart Kvart te sudjeluje u održavanju šahovskih turnira za starije.


Gradonačelnik Marko Filipović istaknuo je da je Program lokalnog partnerstva dobra riječka priča koja potiče građane i lokalnu zajednicu da se uključe i učine grad boljim mjestom za život.



Ujedno je zaključio da je to jedan od najboljih načina participiranja građana u uređenju kvartova. U sklopu programa FITKOzale, predstavljeni su i kozalski sportski klubovi, bivše učenice te škole košarkašice Mia i Petra Glomazić, dok su učenici OŠ Kozala prezentirali vježbe na novim spravama.


Predstavili su se i modnom revijom te glazbenom točkom, a glazbeni gost bio je Damir Kedžo.