Veze i prijateljstvo

Ivica Macolić slavio na viteškom turniru u San Marinu – prijelazni pehar dolazi na Rab

Lucian Borić



Ovoga vikenda Udruga rapskih samostreličara boravi u San Marinu gdje je organizirano druženje dviju prijateljskih udruga samostreličara.


Članovi Federazione Balestrieri di San Marino ugostili su svoje kolege i prijatelje s otoka Raba koji su se i ovom prigodom prisjetili nedavno preminulog Stefana Ugolinija, predsjednik Saveza samostreličara San Marina.


“Zauvijek će biti u našim srcima”, poručili su članovi Udruge rapskih samostreličara.




U subotu, 19. listopada u San Marinu se održao viteški turnir “Prijateljstva” između Federazione Balestrieri di San Marino i Udruge rapskih samostreličara, a najmirniju ruku i najoštrije oko imao je pobjednik Ivica Macolić.



Bitno je istaknuti da se veza između Raba i San Marina ne temelji samo na tradiciji i povijesti.


Prijateljstvo je još jedna važna vrijednost i spona koja vodi samostreličare, i upravo je u ime prijateljstva održan ovogodišnji viteški turnir koji je mnogo više od običnog natjecanja.


Njime se slavi dugogodišnje partnerstvo, snažnu vezu koja postoji između Federazione Balestrieri di San Marino i Udruge rapskih samostreličara, između San Marina i Raba.


Nažalost, kiša je pokvarila planove organizatora, pa se viteški turnir nije održao u kultnoj Cava dei Balestrieri, prisilivši sudionike da se natječu u San Giovanniju, no to nije umanjilo i draž natjecanja.



Uoči početka održana je minuta šutnje u znak sjećanja na Giorgia Massarija, kultnu figuru Saveza samostreličara San Marina te Stefana Ugolinija, a nakon toga se okupljenima obratio državni tajnik za unutarnje poslove San Marina – Andrea Belluzzi kojem je nedavno dodijeljena titula “Počasni Balestriere”.


“Kultura samostrijela stvara most između dva grada”, naglasio je Belluzzi u svom govoru, a potom je počelo natjecanje u kojem je najoštrije oko i najmirniju ruku imao rapski vitez Ivica Macolić.


Zahvaljujući njemu prijelazni pehar pobjednika dolazi na Rab do sljedeće viteškog turnira između Federazione Balestrieri di San Marino i Udruge rapskih samostreličara.