Lika

Župan Petry ne krije optimizam: U suradnji s Vladom provodimo niz važnih infrastrukturnih projekata

Marin Smolčić



Iz Kabineta župana Ličko-senjske županije Ernesta Petryja medijima je danas upućeno priopćenje koje sadrži niz važnih informacija o aktualnim i nadolazećim projektima koji mijenjaju i unapređuju kvalitetu života u cijeloj županiji.


U sklopu razgovora župan se posebno osvrnuo na nedavno održanu manifestaciju “Jesen u Lici”, koja je ove godine privukla rekordan broj posjetitelja, potvrdivši se kao najveća kulturno-turistička manifestacija u županiji, ali i u Republici Hrvatskoj.


Župan Petry je istaknuo nekoliko važnih infrastrukturnih projekata koji su u različitim fazama realizacije i koji se provode u suradnji s Vladom RH.




Među njima se ističu energetska obnove Strukovne škole Gospić i Gimnazije Gospić, što će značajno poboljšati uvjete rada za učenike i nastavnike.


Spomenuo je i dogradnju Osnovne škole u Korenici koja je u tijeku, a  što će omogućiti poboljšane uvjete za obrazovanje najmlađih, te je istaknuo važnost brojnih drugih završenih i aktualnih projekata koji se realiziraju diljem županije, čime se nastavlja ulaganje u obrazovanje, infrastrukturu i gospodarstvo.


Najavio je napredak na projektu izgradnje kaznionice u Perušiću, za koju se očekuje otvaranje brojnih novih radnih mjesta, čime će se dodatno potaknuti ekonomski razvoj županije.


Posebna pažnja posvećena je i izgradnji Memorijalnog centra Domovinskog rata Ličko-senjske županije, koji će čuvati sjećanje na ključne povijesne događaje i odati počast žrtvama Domovinskog rata.


Pored toga, župan je govorio o dugo očekivanom Centru za brdsko-planinsku poljoprivredu, projektu koji će imati značaj za cijelu Republiku Hrvatsku, ali i ovaj dio Europe.