Prijevara u poslovanju

Kao direktor tvrtke s područja PGŽ-a za prodaju stana na području Rijeke znao uzeti ogroman predujam, a onda…

Šarlota Brnčić

Ilustracija Snimio SERGEJ DRECHSLER

Ilustracija Snimio SERGEJ DRECHSLER

Oštećeni do danas nisu dobili stan, niti im je vraćen novac



Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana koje se sumnjiči za prijevaru u gospodarskom poslovanju.


Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je prvoosumnjičeni, 67-godišnjak, tijekom svibnja 2022. godine, kao odgovorna osoba, odnosno direktor tvrtke s područja PGŽ-a, potpisao ugovor s dvoje hrvatskih državljana o predujmu za prodaju stana na području Rijeke i pri tome od spomenutih osoba uzeo 150.000 eura predujma, a koje nije položio na račun tvrtke.


Kako je u nastavku pregovaranja 67-godišnjak napustio poziciju direktora u spomenutoj tvrtki, oštećene osobe su u lipnju 2023. godine sklopile kupoprodajni ugovor s novim direktorom, 44-godišnjakom, po kojem su za stan uplatili dodatnih 300.000 eura.




Unatoč sklopljenom tom ugovoru i uplaćenim novčanim sredstvima te obećanjima da će do kraja mjeseca prosinca 2023. godine dobiti svoj novi stan, oštećene osobe do danas isti nisu dobili u posjed, niti su im vraćena novčana sredstva.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevara u gospodarskom poslovanju, obojica osumnjičenika su kazneno prijavljena nadležnom državnom odvjetništvu, a 67-godišnjak i za kazneno djelo zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.