Tisuću učenika izvan nastave

Počeo novi bojkot u školi u kojoj se vratio problematični učenik. Otkriveno što je bilo obećano roditeljima

Portal Novilist.hr

Danas se, sukladno odluci Vijeća roditelja, nije pojavilo preko tisuću učenika matične i područne škole



Počeo je novi bojkot nastave u zagrebačkoj školi u koju je u rujnu prebačen problematični učenik četvrtog razreda.


On se jučer, podsjetimo, vratio u školu, nakon čega je ravnatelj škole podnio neopozivu ostavku. Više o tome pročitajte OVDJE.


Danas se, sukladno odluci Vijeća roditelja, nije pojavilo preko tisuću učenika svih drugih razreda matične i područne škole.




“Zbog sustavnoga pritiska koji se u posljednje vrijeme vrši na cijelu Školu, Učiteljsko vijeće odlučilo je u znak podrške ravnatelju te djeci i roditeljima da se od sutra neće održavati nastava, ni u matičnoj ni u područnoj školi. Budući da smo ovdje zbog djece, sva djeca koja dođu u školu bit će zbrinuta. Pozivamo vas da nam budete podrška – stoji u obavijesti Učiteljskog vijeća Škole, koja je proslijeđena u razredne WhatsApp grupe.


Zeljko Lukunic/PIXSELL


Roditelji su revoltirani jer je, tvrde, prekršen dogovor. HRT doznaje kako im je bilo obećano kako se učenik neće vratiti na nastavu do Nove godine.


Dječaka su jučer dočekali socijalni pedagog i asistent koji su ga uveli na nastavu, a ostala su djeca iz razreda nakon toga napustila školu. Pravobraniteljica za djecu jučer je zatražila izvješće svih uključenih u postupak kako bi se utvrdilo tko je odgovoran za kršenje sporazuma.