Liga prvaka

Večeras se igra devet utakmica Lige prvaka, Luku Modrića čeka repriza prošlosezonskog finala

Davor Petrović

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Na klupi Borussije više nema Edina Terzića kojeg je zamijenio Nuri Sahin



MADRID  Nastavak Lige prvaka u novom formatu večeras opet donosi devet utakmica, s time da bi dosta njih, barem na papiru, trebalo ponuditi određenu dozu neizvjesnosti. U svakom slučaju, nije teško pretpostaviti da najveće zanimanje izaziva madridski ogled finalista iz prošle sezone, Reala i Borussije.


– Očigledno je da još uvijek nismo na sto posto naših mogućnosti. Imamo dobre rezultate, ali moramo biti bolji kada je igra u pitanju. Prošle sezone smo bili vrlo čvrsti u obrani, ali sada to ne pokazujemo. Taj segment je ključan jer imamo igrače koji mogu igrati rock’n’roll nogomet. Radimo na tome da momčad učinimo čvršćom i da budemo kompaktniji u obrani. Istina, ne primamo puno golova, ali naši suparnici stvaraju puno prilika za gol – poručuje Carlo Ancelotti.


Doduše, na klupi Borussije više nema Edina Terzića kojeg je zamijenio Nuri Sahin.




– Dobili su novog trenera, promijenili su im se i neki igrači, ali njihov nogometni identitet je isti. Borussia igra intenzivno i ima individualnu i kolektivnu kvalitetu. Nedavno smo protiv njih igrali u finalu Lige prvaka i znamo koliko su težak suparnik. Nogomet se promijenio i tu više nema tajni. Sada imam dovoljno podataka da ocijenim suparnika na temelju onoga što je pokazao u svojim zadnjim nastupima – dodao je Don Carlo.


Bez kalkulacija


Budući da je Luka Modrić prošlog vikenda postao najstariji igrač u povijesti Reala, prekaljeni stručnjak mu je posvetio nekoliko rečenica.


– Za njega imam samo pohvale. Luka je jedinstven igrač u nogometu i našoj momčadi. Ima ogromno iskustvo i veliku kvalitetu. Puno nam pomaže i nadamo se da će nam pomoći i protiv Borussije, bez obzira na to hoće li biti u početnoj postavi ili će ući s klupe – kazao je Ancelloti.


Večerašnje utakmice donose i priliku za dva talijanska velikana. Milan na svom terenu igra protiv Club Bruggea, a Juventus dočekuje Stuttgart.


– Liga prvaka je drukčije natjecanje koje smo otvorili sučeljavanjem protiv dviju vrlo kvalitetnih momčadi. S Liverpoolom smo se mučili, a u Leverkusenu sam vidio kvalitetu. Protiv Bayera smo odigrali sjajnu utakmicu, posebno u drugom poluvremenu. Sada želimo nastaviti rasti i napredovati u ovom natjecanju. Da bismo to ostvarili, moramo pobijediti Club Brugge. Nemamo bodova, a to znači da sada moramo biti usredotočeni, bez ikakvih kalkulacija – tvrdi Paulo Fonseca.


Obrana ključna


Trener Milana pritom upozorava da ovaj ogled nije sudbonosan.


– U ovoj fazi Lige prvaka svaki klub igra osam utakmica, a ovo je treće kolo. Naravno, mi želimo pobijediti jer ova utakmica ima određenu težinu. Club Brugge je dobra momčad koja igra kvalitetan nogomet. Imaju veliku napadačku kvalitetu, kao i na krilima i u veznom redu. Osim toga, jaki su na na individualnoj razini. U nedavnom porazu od Borussije iz Dortmunda stvorili su dosta prilika. Zbog toga će naša igra u obrani biti ključna – dodao je portugalski stručnjak.


Stara dama je, za razliku od Milana, u prva dva kola Lige prvaka uknjižila dvije pobjede i sada se nada trećoj, koja bi širom otvorila vrata plasmana u iduću fazu natjecanja.


Stuttgart igra kvalitetan nogomet koji mi se jako sviđa. Bit će to lijepa utakmica za igranje, a mi ćemo morati držati loptu, boriti se i braniti zajedno, zatvarajući prostore. Ne smijemo im pružiti priliku da uspostave svoju igru. Uvijek moramo težiti premašivanju očekivanja i poboljšanju na svim poljima jer to je dobro za nas i atmosferu u klubu. Jako nam je važno da svi idemo u istom smjeru, stavljajući ciljeve momčadi na prvo mjesto – zaključuje Thiago Motta.


 


Raspored


Danas (18.45): Milan – Club Brugge, Monaco – Crvena zvezda


Danas (21): Arsenal – Šahtar, Aston Villa – Bologna, Girona – Slovan, Juventus – Stuttgart, PSG – PSV, Real Madrid – Borussia Dortmund, Sturm – Sporting.


Sutra (18.45): Atalanta – Celtic, Brest – Bayer.


Sutra (21): Atletico Madrid – Lille, Barcelona – Bayern, Benfica – Feyenoord, Manchester City – Sparta Prag, RB Leipzig – Liiverpool, Salzburg – Dinamo, Young Boys – Inter.


Poredak: Borussia (D) 6, Brest 6, Benfica 6, Bayer L. 6, Liverpool 6, Aston Villa 6, Juventus 6, Manchester City 4, Inter 4, Sparta Prag 4, Atalanta 4, Sporting Lisabon 4, Arsenal 4, Monaco 4, Bayern 3, Barcelona 3, Real Madrid 3, Lille 3, PSG 3, Celtic 3, Club Brugge 3, Feyenoord 3, Atletico Madrid 3, PSV Eindhoven 1, Stuttgart 1, Bologna 1, Šahtar1, Dinamo 1, RB Leipzig, Girona, Sturm, Milan, Crvena Zvezda, Red Bull Salzburg, Slovan Bratislava i Young Boys bez boda.